Aydın'dan Kısa Kısa

Avrupa'nın en ilgi çeken turizm fuarlarından biri World Travel Market WTM) Londra Turizm Fuarı'nda Kuşadası Belediyesi tarafından ilçenin etkin tanıtımı amacıyla stant açıldı.


Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi ve Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç yaptığı açıklamada, Kuşadası'nın tanıtım çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, "Tanıtım çalışmalarına Londra fuarı ile birlikte start verdik. Fuarın ilk gününde son derece başarılı çalışmalar ve görüşmeler yaptık. Londra fuarı turizm sektörü açısından büyük önem taşıyor. Tanıtım çalışmalarımız kış sezonu boyunca devam edecek" dedi.

- Mimarlar Odasından yol çalışmalarıyla ilgili açıklama

Kuşadası Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar yaptığı yazılı açıklamada, son olarak birkaç ay önce Kuşadası terminal yeri imar plan tadilatına itiraz raporunda belirttikleri gibi mevcut çevreyolunun, çevreyolu olma özelliği kaybettiğini, yaz aylarında Davutlar, terminal, iki çeşmelik, Tansaş ve hastane kavşağında trafiğin kilitlenip uzun konvoylar oluşturduğu vurguladı.

Acar, şunları kaydetti:

"Bunun uzun vadeli ve kesin çözümünün, 1/100000 lik planlarda da öngörülen yeni çevreyolunun açılması ile halledilebileceğini belirtmiştik. Fakat ne yazık ki bazı karar merciler bu çözümü dikkate almayarak, konunun çözümünün, palyatif ve sığ bir mantıkla, üst geçit yapma şeklinde olmasına karar vermişler.

Kuşadası trafiğinin kesin çözümü her zaman vurguladığımız gibi her konuda da olduğu gibi konuya geniş perspektiften bakarak, bütüncül ve mantıksal çözümler oluşturmaktır."

- Nazilli Menderes Anadolu Lisesi Nazilli'yi tanıttı

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi'nin Avrupa Birliği üyesi 5 ülke ile yürüttüğü "Sürdürülebilir Teknolojiyle Avrupa'yı Doyurma" adlı Comenius Projesi kapsamında, Nazilli Menderes Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen 4. proje toplantısı sona erdi.

Toplantıya, proje ortağı Fransa, Norveç, İspanya, Avusturya ve Polonya'dan 12 öğretmen ve 26 öğrenci katılırken, etkinlikler kapsamında Nazilli ve Aydın'ın da tanıtımı yapıldı.

Proje ortağı ülkelerden gelen davetliler, hazırladıkları sunumları katılımcılar ile paylaşıp "Sürdürülebilir Teknolojiyle Avrupa'yı Doyurma" temasıyla ilgili çeşitli etkinliklerde bulundu ayrıca, Nazilli'de bulunan idari ve yerel yönetim birimlerini de ziyaret ederek ilgililerden Nazilli'nin uzun yaşam sırlarıyla ilgili bilgiler aldılar.

Kaynak: AA