Washington'da Maskeli Yürüyüş

ABD'nin başkenti Washington'da bir araya gelen yüzlerce kişi, "Dünya Sivil İtaatsizlik Günü" olarak kutlanan 5 Kasım'da Guy Fawkes maskeleriyle yürüdü.


Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous'un da çağrısıyla sabah saatlerinde Washington Anıtı önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, yüzlerine Guy Fawkes maskeleri taktı. Eşitsizlik ve yolsuzlukla ilgili çeşitli dövizler taşıyan grup, daha sonra Beyaz Saray'a doğru yürüyüşe geçti. Beyaz Saray önünde bir süre slogan atan grup, oturma eylemi yapmak istedi. Eylemlerini burada yapamayacaklarını belirten polisle grup arasında yer yer tartışma yaşandı. Polisin çektiği güvenlik şeridini kesen bir gösterici, gözaltına alındı.

İsmini vermek istemeyen bir gösterici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün gerçekleştirdikleri eylemde tüm insanları temsil ettiklerini söyledi.

Adaletsiz ve yozlaşmış bir sisteme karşı mücadele verdiklerini belirten gösterici, "Biz burada iyi işler yapan bir hükümeti temsil etmiyoruz. Biz buradayız çünkü bu ülkede bazı şeylerin yanlış olduğunu hergün görüyoruz" diye konuştu.

Beyaz Saray'ın önünde yaklaşık iki saat eylemlerini sürdüren maskeli grup, daha sonra Kongre binasına doğru yürüyüşe geçti. Grup, yol boyunca sistem aleyhine çeşitli sloganlar attı. Polis kontrolünde Kongre binasına kadar gelen gruptakiler burada da eylemlerini bir süre sürdürdü. Polisin barikatlar kurarak güvenlik önlemi aldığı alanda göstericiler daha sonra Kongre'nin önünden ayrıldı.

Kaynak: AA