Ulaş'ta 45 Gün Önce Kaybolan Kişi

Sivas'ın Ulaş ilçesinde kendisinden 45 gündür haber alınamayan 90 yaşındaki Hasan Benli'yi arama çalışmaları devam ediyor.


Benli'nin Ulaş Belediyesinde zabıta memuru olarak çalışan kızı Yıldız Kolukısa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas merkeze bağlı Kervansaray köyü Kaçak mezrasındaki bir akrabasının cenazesine katılmak üzere 21 Eylül'de sabah saatlerinde evden ayrılan babasından 45 gündür haber alamadıklarını söyledi.

Jandarma ekiplerinin, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlilerinin, dalgıçların ve Ulaş halkının arama çalışmalarına rağmen babasının bulunamadığını anlatan Kolukısa, Ulaş Kaymakamı Ali Altınkaynak ve Belediye Başkanı İsmail Koçak ile arama çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti.

Babasının kaybolmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Kolukısa, "Babamın bulunmasını istiyorum. Biz evlatları olarak çok acı çekiyoruz" dedi.

Kolukısa, üzerine kimliğini ve cüzdanını almadan evden ayrılan babasını görenlerden jandarma veya polise bildirmelerini istedi.

Benli'nin kız kardeşi Zeynep Yıldırım ise ağabeyi kaybolduktan sonra gözüne uyku girmediğini belirterek, "Ağabeyimi görenler, Allah rızası için jandarmaya bildirsin. Ağabeyimin sağ yüzük parmağı askerde kopmuştu, mide ameliyatı oldu. Vücudunda ameliyat izleri var" diye konuştu.

Ulaş ilçesinde yaşayan Hasan Benli, merkeze bağlı Kervansaray köyü Kaçak mezrasındaki bir akrabasının cenazesine katılmak üzere 21 Eylül'de evinden ayrılmıştı. Mezraya 3 kilometre uzaklıktaki Ezentere köyünde bir tanıdığına ait araçtan inen Benli'den bir daha haber alınamamıştı.

Kaynak: AA