Kto Meclis Toplantısı Yapıldı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Toplantısı yapıldı.

Kto Meclis Toplantısı Yapıldı
Toplantıda, gündeme ilişkin maddeler görüşülüp karara bağlanırken, KTO bünyesinde kurulması düşünülen Tahkim Kurulu hakkında da Meclis üyelerine bilgi verildi.


KTO Meclisi Mehmet Filiz başkanlığında toplandı. Toplantıda, 2013 yılı Ağustos ayı Defter-i Kebir Mizanı ve Bilanço-Gelir Tablosuna ilişkin Hesapları İnceleme Komisyon Raporu Meclis'e sunuldu. 2013 Yılı Eylül ayı Defter-i Kebir Mizanı ve Bilanço-Gelir Tablosunun Hesapları İnceleme Komisyonu'na havale edilmesi kabul edildi. 2013 Yılı Ekim ayı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. 35. Meslek Komitesi'nden gelen Güzellik Salonları Azami Fiyat tarife listesinin onaylanması konusu görüşülürken, Meclis Üyesi Nuh Mehmet Delikan, güzellik salonlarının fiyat listelerinin KTO'yu ilgilendirmediğini ileri sürdü. Meclis Başkanı Mehmet Filiz ise, güzellik salonu işleten KTO üyeleri bulunduğunu ve bu nedenle böyle bir listenin KTO tarafından da onaylanmasının uygun olacağını ifade ederek, konuyu Meclis üyelerinin oylarına sundu. Güzellik salonlarının azami fiyat listesi, KTO Meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu arada, Meclis Başkanı Mehmet Filiz, Yönetim Kurulu'nun, KTO bünyesinde bir Tahkim Kurulu oluşturulması çalışmalarıyla ilgili kısa bilgi verdi. Filiz, ticari uyuşmazlıklarda mahkemelerin karar vermesinin uzun zaman aldığını ve bu nedenle, uyuşmazlıkların daha kısa sürede sonuçlandırılması amacıyla, İstanbul, İzmir ve Ankara Ticaret Odaları'nda kurulmuş olan Tahkim Kurulu'nun Kayseri'de de kurulabileceğini söyledi.

KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı da, Tahkim Kurulu bulunan illerde incelemelerde bulunduklarını ve bu Tahkim Kurulları'nın nasıl işlediğini araştırdıklarını belirterek, ''Kayseri'de de bir Tahkim Kurulu kurulmasını gündeme getirdik. Bu Tahkim Kurulu'nun içinde Hakem Kurulu da bulunacak. Bu Hakem Kurulu'nda KTO bünyesindeki Meslek Komiteleri'nden mesleğinde duayen, meslektaşları arasında sözü dinlenen kişilerin de olmasını istedik. Bu nedenle de Kasım ayı sonuna kadar her meslek komitesinin hakem adayını kısa özgeçmişiyle birlikte KTO Sekreteryasına bildirmesini istiyoruz. Aralık ayı içerisinde de Tahkim Kurulu'nu hayata geçirmek arzusundayız'' diye konuştu.

Kaynak: İHA