Bayburt Belediye Başkanı Polat Açıklaması

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yaptıkları projelerle Bayburt'u tarihi ve turistik kimliğiyle örtüştürerek markalaşmış şehirler konumuna getirmeye çalıştıklarını söyledi.


Polat, görev süresinde yapılan çalışmaları anlatmak amacıyla düzenlediği toplantıda, başkanlığa yeniden aday olduğunu anımsatarak, seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi verdi.

Başkanlık görevine hangi partiden kim seçilirse seçilsin en az üç yıl acemilik çekeceğini vurgulayan Polat, "Biz yeniden seçilirsek kalfalık dönemine geçmiş ve ustalık döneminde daha iyi işlere imza atmış olacağız. Bizden önce hiç bir belediye başkanı bir dönemde iki altyapı işini bitirememiştir. Rabbim bize nasip etti ve bu şehrin iki altyapısını, su isale hattının ve depoların yenilenmesini ve doğalgaz projesini bitirdik. Yaklaşık 2014-2015 yılı sonuna kadar da diğer altyapı sorunları çözülecek. Yaşam standardı çok yüksek bir kente kavuşacağız ve bu gururu vatandaşlarımızla beraber yaşayacağız" dedi.

Polat, Bayburt'un tarihi, turistik ve kültürel değerlerine sahip olmak adına Ulu Cami'ye sahip çıktıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Kırk çeşmeleri ortaya çıkardık. Saat Kulesi'ne yeni bir veçhe kazandırdık. Taşhan'ı dışarıdan gelen insanların görebileceği bir mekan haline getirdik. Bayburt'umuzu tarihi ve turistik kimliğiyle örtüştürerek markalaşmış şehirler konumuna getirmeye çalıştık. Bayburt Belediyesi'nin en önemli sıkıntısı olan ekonomik problemini çözmeden, ek kaynak üretmeden hizmet üretme imkanı maalesef yok. Son iki yıldaki hizmetlerimizin temelinde Bayburt Belediyesi'ne ait olan bir arsayı satmak vardır. İnsanda satma bilincinin oluşabilmesi için belli bir dönemin geçmesi ve tecrübe kazanılması gerekmektedir. 4 milyon liraya arsa sattık ve Bayburt'a hizmet ürettik."

Belediyeye sürekli kazanç sağlayabilmek için Genç Osman HES Projesi'ni geliştirdiklerine dikkati çeken Polat, şunları kaydetti:

"İhalesini yaptığımız proje, ihale komisyonda ve karar aşamasındadır. Yılda, yaklaşık 4 milyon lira kaynağı belediyemize aktaracak olan HES inşaatının başlama dönemindeyiz. Uzun vadede Bayburt Belediyesi'nin kamburunu düzeltecek, hizmetlerine hizmet katacak olan temel iş budur ve gerçekten de çok önemlidir. Uzun vadede insanlarımız bunun kıymetini eminim daha da iyi anlayacaktır."

Toplantının ardından gazetecilerle, "Saklı Cennet" projesinin uygulama alanında incelemelerde bulunan Polat, "Turizm adına geliştirdiğimiz en güzel projelerden biri de bu projedir. Bayburt dışında yaşayan hemşehrimiz ailesiyle gelip istediği kadar buradaki evlerde kalıp sessiz, sakin şekilde Bayburt'un temiz havasını soluyup, enerjisini depolayıp, sporunu yapıp, bahçesinde sebzesini üretip, huzurla ve mutlulukla kaldığı beldeye, kente dönecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA