Başkan Çakır'dan İlçe Ziyaretleri

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Akçadağ ve Doğanşehir ilçeleriyle Polat, Sürgü, Erkenek ve Kurucaova beldelerini ziyaret etti.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada göre, ziyaretleri sırasında vatandaşlarla sohbet eden Çakır, yaptığı konuşmada, Malatya'nın büyükşehir olmasıyla önemli hizmetler alacağını ancak bu hizmetlerin kendiliğinden değil çalışmayla geleceğini belirtti.

Böylece hizmetlerin önündeki birçok engelin kalkacağını ifade eden Çakır, şunları kaydetti:

"En başka mali kaynağımız önemli ölçüde artacak. Malatya genelinde bütünlük sağlanacak. Kırsal kesim daha çok hizmet alacak. Ağır işleri büyükşehir belediyesi yapacağı için ilçelerin yükü hafifleyecek ancak bu süreçte ilçelerle büyükşehir belediyesinin uyumlu çalışması çok önemli. Büyükşehir statüsü büyük bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Bütün ilçe ve beldelere geziler düzenleyerek incelemelerde bulunuyoruz. Sorunları tespit ediyoruz. Ayrıca belediyemizin teknik ekipleri de incelemeler yaparak rapor hazırlıyor. Beldeler kapansa da belde ve köylere hizmetler devam edecek. Şu an yapılan hizmetleri daha da artırmamız lazım. Biz şimdiden bu çalışmalara başladık."

Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Polat Belediye Başkanı Hasan Orman, Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir, Erkenek Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Kurucaova Belediye Başkanı Mehmet Karakaş, AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Vahap Yücekaya ve Doğanşehir İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, Çakır'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Çakır'a ziyaretleri sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Belediye Meclisi üyeleri eşlik etti.

Kaynak: AA