Manisa’da 'Her Organ Bir Candır' Semineri

Manisa Belediyesi aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte CBÜ BESYO Bir Umuttur Yaşamak Topluluğu, “Her Organ Bir Candır” başlıklı bir seminer düzenledi.

Manisa’da 'Her Organ Bir Candır' Semineri

Organ bağışı ve doku nakli haftası dolayısıyla Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen seminere, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Uzman Hekimi Sema Savcı Etiz ile Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Ülkemizde organ bağışı bilincinin yerleşmesine, gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen seminer, organ bekleyen hastaları konu alan kısa filmin gösterimiyle başladı.

Daha sonra Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Uzman Hekimi Sema Savcı Etiz bir konuşma yaptı. Etiz, konuşmasında organ bağışının önemine değinirken, hangi organların bağışlanabileceğini, kimlerin organ bağışlayabileceğini belirtti.

Etiz’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Sinan Cihan bir konuşma yaptı. Organ bağışını, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlayan Cihan, organ naklinin caiz olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, seminerin düzenlenmesine katkılarından dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Uzman Hekimi Sema Savcı Etiz’e plaket ile çiçek takdim etti. CBÜ BESYO öğrencilerine böyle bir seminer organize ettikleri için teşekkürlerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu “Bir hayat kurtarmak gerçekten çok önemli. Beş yıl önce bende organlarımı bağışladım. Herkesi organ bağışlamaya davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA