Kenya’da Vurulan İş Adamı Konya’ya Getirildi

Kenya’da evine giren hırsız tarafından başından vurulan Konyalı iş adamı, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Konya’ya getirildi.

Kenya’da Vurulan İş Adamı Konya’ya Getirildi

Yaklaşık 3 yıl önce, aile şirketlerinin üretmiş olduğu mutfak malzemelerinin satışını yapmak için Kenya’ya yerleşen 25 yaşındaki iş adamı Emre Soyuğurlu, beş gün önce evine giren hırsız tarafından başından vurulmuştu. Kenya’daki hastanelerde yapılan müdahalelerle birlikte yaşam mücadelesi veren Emre Soyuğurlu’nun Türkiye'ye getirilmesi için Sağlık Bakanlığı ambulans uçak gönderdi. Ambulans uçakla Konya’ya getirilen Emre Soyuğurlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
İş adamı Emre Soyuğurlu’nun amcası Tahir Soyuğurlu hastanede yaptığı açıklamada, "Biz ilk önce Emre’nin beyin ölümünün gerçekleştiği şeklinde haber aldık. Bunu Emre'yi kaybettiğimiz veya durumunun böyle süreceği seklinde yorumladık. Ama sonra öğrendik ki bu durum böyle değil, yapılan dualarla ve devletimizin gücüyle Emre’miz hala yaşıyor. Emre yaşam mücadelesi veriyor, doktorların deyimiyle Emre direniyor. Aldığımız bir habere göre, Kenya’da bulunan arkadaşları da Emre için dua ediyor. Biz Emre ile yeniden doğduk, Emre için çok ümitliyiz. Emre’nin sağlık durumu kritikliğini koruyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA