Kars'ta Cami Açılışı

Kars'ta merkeze bağlı Cumhuriyet köyüne yaptırılan cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.


Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından konuşan İl Müftüsü Mehmet Genç, yeryüzünde yapılan Allah'ın ilk mabedinin Kabe-i Muazzama olduğunu söyledi.

Kabe'yi ziyaret etmenin her Müslüman'a, zengin ve vakti yerinde olanlara farz olduğuna vurgu yapan Genç, "Kabe'nin bir şubesi, camilerdir. Hepimiz aynı kıbleye yöneliyor, aynı yöne yöneliyor, aynı Allah'a secde ediyoruz. Gönüllerimiz, imanımız, kıblemiz, peygamberimiz ve kitabımız bir elhamdülillah. Allah bu birliğimizi daim eylesin. Milletimizin dirliğini, birliğini bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin" dedi.

Genç, camilerin hem mescit hükmü taşıdığını hem de insanları bir araya getiren yerler olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Camiler aynı zamanda bizlerin kaynaşmasını, dertlenmemizi, dertleşmemizi, hal hatır sormamızı ve bir arada kucaklaşmamızı sağlayan mekanlardır. Bir zamanlar camilerimizden seferberlikler ilan edilirdi. 1071 Malazgirt Zaferi bu şekilde oldu. Camiler bize vatan edinmeyi sağlayan yerlerdir. Cami olan yerde meskun mahal oluşturulur. Bir yerde böyle cami yapanlar bilsin ki Allah bu mescidin en güzelini kendilerine cennette bir köşk olarak inşa edecektir. Allah herkese cami yapmayı nasip etmez. Herkesin parası cami yapmaya nasip olmaz."

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da bu dini tesisin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, caminin Kars'a ve Cumhuriyet köyüne hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Başkan Bozkuş, Müftü Genç ve AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ile vatandaşlar, 250 metrekare alan üzerine inşa edilen ve 825 bin liraya mal olan camiyi gezdi.

Kaynak: AA