İl Genel Meclisi Çalışmalarına Başladı

Malatya İl Genel Meclisi, Kasım ayı çalışmalarına başladı.

İl Genel Meclisi Çalışmalarına Başladı

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında başlayan İl Genel Meclisi Toplantısı’nda Muharrem ayı nedeniyle birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Toplantıda, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin 3 ayı kapsayan 2014 Mali Yılı bütçe teklifi Vali Vasip Şahin imzası ile Meclis’e sunuldu. Büyükşehir statüsü nedeniyle Ocak, Şubat ve Mart 2014 dönemini kapsayan 2014 mali yılı bütçesinin toplamda 10 milyon TL olduğu kaydedildi. Bütçe teklifi görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda Çevre ve Sağlık Komisyonunca merkez Fatih Köyü yakınlarında Suriye mültecileri için yapılan 10 bin kişilik konteynır kent yerleşim alanının kanalizasyon şebeke bağlantısı ile ilgili olarak hazırlanan rapor meclis üyelerine sunuldu.

Raporda, “İlimiz Merkez İlçeye bağlı Elemendik mevkii Fatih köyü yakınlarında Suriye Mültecileri için yapılan on bin kişilik Konteynır Kent yerleşim alanının kanalizasyon şebeke bağlantısı ve arıtma tesisi yapılmıştır. Ancak kurulan arıtma tesisi tam teşekkülü çalıştırılamadığı için Karahan mevkii Aksaray köyü yakınlarındaki boş araziye dökülerek, kanalizasyon akarının ise Sultansuyu çayına karıştığı görülmüştür. İlimiz Akçadağ İlçesi Aksaray ve Şıhlar köylerinin içme suyu ihtiyaçlarının keson kuyu ve sondaj kuyuları ile bu dere yatağından temin edildiğinden, kanalizasyon akarlarının insan sağlığına zarar vereceği için kanalizasyon akarına borularla Sultan suyu çayında daha ileriye götürülmesi her açıdan sağlıklı olacağı kanaatindeyiz. Komisyonumuz Suriye Mültecilerinin yaşamış olduğu bölgedeki kamp yetkilisi, kamptaki çevre sorumlu mühendisi ve İl Acil ve Afet Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde, arıtma tesisi için yeterli ilaçların ihale yoluyla alındığını, birkaç gün içerisinde arıtmanın tam kapasiteli çalışacağını sözlü beyan etmişlerdir” ifadeleri yer aldı.

Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Battal Tuncal, yaptıkları incelemenin ardından konteynır kentteki sorunun çözümlendiğini söyledi.

Rapor, oy birliği ile kabul edildi.

Bu arada, CHP’li üye Vahap Altınok, Yeni Devlet Hastanesi’nde önemli sorunların yaşandığını, kanalizasyonun patlaması sonucunda birçok ünitenin etkilendiğini, film çekimi gibi işlemlerde vatandaşların Beydağı Hastanesi’ne yönlendirildiğini, halen birçok kısımda inşaat çalışması yürütüldüğünü ve hizmetin aksak olarak yürütüldüğünü söyledi.

Kaynak: İHA