Çevre Yoluna Kaldırım Yapılıyor

Kumluca Belediyesi tarafından çevre yolu olarak bilinen 50| Yıl Caddesi'ne bin 100 metre kaldırım yapılacak.


Karşıyaka ve Meydan mahallelerinden geçen 50| Yıl Caddesi'nde Kumluca Belediyesi ekipleri tarafından kaldırım çalışmalarına başlanıldı. Antalya-Finike arasındaki çevre yolunda yapılacak çalışmayla yaya trafiğinin güvenli hale gelmesi amaçlanıyor.

Kaldırım çalışmalarını inceleyen ve bilgi alan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 50| Yıl Caddesi'nde yapılaşmanın sona yaklaşmasıyla hem insan hem de taşıt yoğunluğunun arttığını söyledi.

Şehir merkezine girmeden ulaşımı devam ettirmesi dolayısıyla yolun alternatif olduğunu ifade eden Çetinkaya, "Şehir içi trafiğine girmek istemeyen vatandaşlarımız için bu yolumuz yoğun olarak tercih ediliyor. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla caddede kaldırım çalışmasına başladık. Kaldırım çalışması tamamlanınca ağaçlandırma yapacağız" dedi.

Çetinkaya, yapılacak kaldırımın 3 metre genişliğinde ve bin 100 metre uzunluğunda olacağını, ayrıca kapalı pazar yerini bağlayan yolda da kaldırım çalışması yapacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA