Btc Toplumsal Yatırım Programı

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı tarafından uygulanan "BTC Toplumsal Yatırım Programı" kapsamında Kars'ta 10 kişiye "İş Makineleri Motor ve Aktarma Organları Bakım ve Onarımı Eğitimi" verilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.


Protokol, BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey ile İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Özbey, 7 ay önce göreve başladıklarında mevcut kaynakların yetersiz olduğunu görünce proje üretme ve başka kurumlardan istifade etme anlamında hizmetlerin daha iyi seviyeye gelmesi için kaynak sağlayabilecek olan özel veya kamu kurumlarıyla işbirliği içine girdiklerini söyledi.

Atölyede makine bakım onarım hizmetlerini yapan personelin yetersizliğini görünce milli eğitim ve İŞKUR müdürlüğü ile diyalog haline geçtiklerini ifade eden Özbey, "Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı müşavir firmasının böyle bir kattı sunabileceklerini öğrenince İl İstihdam Kurulu'nda bu konu gündeme getirildi ve uygun görüldü.

Kaynağı BTC müşavir firmamız tarafından karşılanmak üzere piyasada 10 teknik elaman yetiştirmek üzere bu çalışmayı başlatma kararı aldık" dedi.

BTC Proje Koordinatörü Kaya da Atatürk Üniversitesi,Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi ile Kars, Ardahan ve Erzurum'da toplumsal kalkınmaya yönelik proje uyguladıklarını ifade etti.

3 üniversitenin birlikte hareket ettiğini dile getiren Kaya, projeyi BTC Ham Petrol Boru Hattı'nın desteklediğini belirterek, "Üniversiteyle işbirliği halinde bu bölgede boru hattı güzergahında yaşayan insanların sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda önemli çalışmalar yapıyoruz. İl yöneticileriyle yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Kars'ta iş makineleri bakım ve onarımında yetişmiş elaman açığı olduğunu öğrendik" dedi.

Kaya, projeyi, AÜ, KAÜ ve ARÜ olarak BTC projesi aracılığıyla desteklemeye karar verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA