Araç Sürücülerine Kış Uyarısı

Kış aylarında karayollarında meydana gelebilecek trafik kazaları ve çeşitli olumsuzluklara karşı sürücüler uyarıldı.

Araç Sürücülerine Kış Uyarısı

Kış aylarında yağmur, kar yağışı, buzlanma gibi olumsuz hava koşulları, sürücülerin görüş mesafesini azaltırken, araçların fren mesafesinin uzamasına ve buna paralel olarak da trafik güvenliği olumsuz yönde etkiliyor.

Kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmeleri, can ve mal güvenliklerinin korunması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacıyla; Vali Abdurrahman Akdemir tarafından kaymakamlıklar ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının 2013-2014 yılı kış mevsiminde, ekip ve donanım eksikliklerinin giderilerek ihtiyaç halinde kullanıma hazır halde bulundurmaları ve koordinasyon içerisinde hareket ederek alınan tedbirlerin kış mevsimi süresince titizlikle uygulamaya konularak gerekli çalışmaların yapılması gerektiği bildirildi.

Alınan tedbirler kapsamında Erzincan Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki araçların kışlık bakımları yapılarak kışla mücadeleye hazır hale getirildi.

1 Aralık ile takip eden 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanımının zorunlu olduğu hakkında sürücüleri bilgilendirme çalışmalarına başlanıldı.

Ayrıca yol kullanıcılarının, araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları,( antifriz, cam silecekleri vb.), kışlık lastik ve ışık donanımlarını uygun hale getirmeleri, araçlarda bulunması gereken avadanlıkları (zincir, takoz, çekme halatı vb.) temin etmeleri, takip mesafesine dikkat ederek mecbur kalmadıkça sollama yapmamaları ve yavaş ve dikkatli seyretmeleri, gündüzleri yakını gösteren ışıklarını yakmaları gerektiği ifade edildi.
Kaynak: İHA