Abd'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri

Avrupa Birliği Komisyonu, ABD ile yürütülen serbest ticaret anlaşması görüşmeleriyle veri koruma konusunun birbirine karıştırılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.


AB Komisyonu sözcülerinden Olivier Bailly, ne Almanya'dan ne de başka bir AB üyesi ülkeden veri koruma konusunun ABD ile yürütülen serbest ticaret anlaşması müzakerelerine dahil edilmesi yönünde talep gelmediğini söyledi.

"İki konuyu birbirine karıştırmak söz konusu" değil diyen Bailly, Almanya'nın bu yönde talepleri olduğu şeklindeki iddiaların tamamen spekülasyon olduğunu ifade etti.

- "AB de istihbarat örgütü kursun" önerisi

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın Almanya Başbakanı Angela Merkel'in cep telefonunu ve bazı AB üyesi ülkeleri dinlediği iddialarının neden olduğu krizle ilgili konuşan AB Komisyonu'nun adaletten sorumlu üyesi Viviane Reding de Avrupa'nın ABD'yi dengelemek için kendi istihbarat servisini kurması gerektiğini söyledi.

Yunan basınına konuşan Reding, "NSA'nın karşısına denk bir ağırlık gerekiyor. Benim bu konudaki uzun vadeli önerim, 2020'de Avrupa istihbarat servisi oluşturulması" ifadelerini kullandı.

AB, bu konudaki ilk adımlarını insansız hava araçları ve hem sivil hem de askeri amaçlı kullanılacak casus uydular üzerinde çalışmaya başlayarak atmış durumda.

Kaynak: AA