2013-2014 At Yarışı Sezonu Başladı

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) 2013-2014 yılı at yarışı sezonu Şanlıurfa’da yapılan koşuyla başladı.

2013-2014 At Yarışı Sezonu Başladı

İlk olarak yarış atlarını sahada gezdiren jokerler daha sonra yarış pistine girdi. Yapılan yarışmada birinci olan Ahmet Taş isimli joker, protokol tarafından plaket ve çiçekle ödüllendirildi

Bu arada bir konuşma yapan Yarış Atları Derneği Genel Başkanı Bahadır Gülek, “Şanlıurfa Arap atlarıyla bilinen güzel bir şehir, hipodromda oldukça güzel fakat burada bazı arazi sorunları var bu nedenle üniversiteden yer tayin edilmesi bekleniyor, inşallah en kısa sürede bu yer sorunu çözülür daha güzel bir hipodrom meydana gelir” dedi

Safkan Arap Atları 2. Genel Başkanı Servet Yıldız ise, “Birçok ilden Şanlıurfa’ya TJK’nın 2013-2014 sezon açılışı için gelen misafirlerimiz oldu. Şanlıurfa’da birde At hastanesinin yapımı için çalışmalar başlattık, bu da en kısa sürede tamamlanacaktır. 2013-2014 Sezonunun açılışı kutlu olsun” Diye konuştu.

Öte yandan yeni sezon açılışına Yarış Atları Derneği Genel Başkanı Bahadır Gülek’in yanı sıra, Safkan Arap Atları 2. Genel Başkanı Servet Yıldız, at sahipleri, jokerler ve yarış severler katıldı.

SEZON KAVGAYLA BAŞLADI
Türkiye Joker Kulübü'nün 2013-2014 sezon açılışına at sahipleri ve güvenlik görevlileri arasındaki kavga damgayı vurdu. Yarış atlarının başlangıç çizgisine gelmeleriyle birlikte bir at sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı gişelere giremedi. Federasyon kurulu ise atı diskalifiye etti. Bu durum üzerine atın sahipleri ilk olarak güvenlik görevlileriyle yarış yapılacak alanda kavga etti. Diskalifiye edilen atın sahibi, usulsüzlük ve haksızlık edildiğini iddia edip bazı görevlilerin üzerine yürüdü. Yarış atına bakan bakıcı ise eline kamçı alarak görevlilerin üzerine yürüdü. Olaya çevredeki vatandaşların araya girmesiyle son buldu. Yaşanan görüntüler saniye saniye kameralara kayıt edildi.
Kaynak: İHA