Yönetder'den Başkan Yılmaz’a Ziyaret

Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER) Yönetim Kurulu ve üyeleri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

Yönetder'den Başkan Yılmaz’a Ziyaret

YÖNETDER Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan 17 kişilik heyet “Samsun ve Ordu Saha İnceleme ve Ortak Akıl Programı” çerçevesinde geldikleri Samsun’da bir dizi ziyaret geçekleştirdi. Bu çerçevede Başkan Yılmaz’ı makamında ziyaret eden YÖNETDER üyeleri Yılmaz’dan Samsun’daki çalışmaları ve tecrübeleri ile ilgili bilgi aldılar.

Başkan Yılmaz, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada konuklarını Samsun’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet ve mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Her biri değerli ve başarılı yöneticiler olan YÖNETDER’in saygıdeğer üyelerini böyle toplu halde ağırlamak ve sohbet imkanı bulmak çok güzel. Türkiye büyük bir hızla önemli bir dünya ülkesi oluyor. Her yıl ülkemizden yurtdışına giden vatandaşlarımızın sayısı artış gösteriyor. Ben bu gidiş gelişlerin dünyayla bütünleşmek anlamına geldiğine inanıyorum. O kadar hızlı gelişiyor ki bu süreç inanın ben kendim her gün yeni bir şey görüp öğreniyor ve ufkumu genişletebiliyorum. Türkiye’nin hedefleri büyük. Kendisine 500 milyar dolar hedef koyan ve buna inanan bir ülkeyiz. Bunu başarmak için şimdiye kadar yapılanların dışında, daha farklı bir şeyler yapmak ve rutinin dışına çıkmak gerektiğini düşünüyorum. İşte Türkiye bunu yapmaya başladı.

Dünya ile olan entegrasyonumuzu çok daha üst düzey bir konuma getirmek için çabalıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından YÖNETDER tarafından Başkan Yılmaz’a günün anısı olarak seramik bir tabak ve yakın zamanda hizmete giren İstanbul’daki Marmaray projesini temsil eden bir maket hediye edildi. Başkan Yılmaz da konuklarına içinde minyatür bir Osmanlı kaftanı olan çerçeve ile Bandırma Vapuru maketleri verdi.

Ziyareti gerçekleştiren YÖNETDER Üyeleri ve görevleri ise şöyle: Mustafa Konuk (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı), Sami Bulut (Merkez Valisi), Ünal Tayan (Maliye Bakanlığı Gelir Politikaları Genel Müdürü), Sebahattin Kalyoncuoğlu (Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurumu Eski Başkanı), Şaban Talaş (Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcısı), Yusuf Güney (Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Müşaviri-Eski Genel Müdür), Do. Dr. Mustafa Ateş (Rekabet Kurumu Üyesi), Fevzi Özkan (Rekabet Kurumu Üyesi), Salih Melek (Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Atilla Gürbüz (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı), Bahri Kesici (Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı), İsmet Duman (TCDD Genel Müdür Yardımcısı), Lütfi İnciroğlu (Çalışma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı), Abdullah Alptekin (KİK Başkan Danışmanı), Ertuğrul Oflaz (DMO 1. Hukuk Müşaviri), Ethem Congar (İller Bankası Proje Daire Başkanı), Mahmut Ballı (Çalışma Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri).
Kaynak: İHA