Yalçın Akdoğan Açıklaması

Başbakan Siyasi Danışması Yalçın Akdoğan, 2004 MGK kararları hakkında çıkan haberleri değerlendirerek, “Bunun yok hükmünde olduğunu, herhangi bir bakanlar kurulu kararı alınmadığını söyledik.

Yalçın Akdoğan Açıklaması
Çıkan haberlerin bu MGK kararı ile ilgisi yok. AK Parti’den önce yapılan çalışmalar ve Başbakanlık Takip Kurulu’nun kendi rutin işlemlerini sanki bu MGK kararı soncu gibi takdim etme anlayışı var” dedi.


AK Parti Pendik İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği sohbet toplantısına katılan Başbakan’ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye önemli bir seçim sürecine girdiğine dikkat çeken Yalçın Akdoğan, “Önümüzde yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekilliği seçimleri var. Yerel seçimleri AK Parti’nin başarılı bir şekilde geçirmesi, psikolojik üstünlüğü muhafaza ederek Cumhurbaşkanlığı’na girmesi önemli. Biz her zaman olduğu gibi bu seçimlerde de proje ile vizyon ortaya koyarak kampanya yürüteceğiz. Birileri yalan kara kampanya yürütebilir. Biz hem onların bu oyununa gelmeyeceğiz, hem de kendi bildiğimiz dilde projeyle konuşarak bu süreci götüreceğiz” dedi.

Bugüne kadar bütün seçimlerden önce AK Parti’ye karşı bir şer ittifakı kurulduğunu savunan Akdoğan, “Bir statüko bloğu oluşturulmak istendi AK Parti’ye karşı. Bu statüko bloğunda çok farklı eğilimlerin, partilerin yan yana hareket edebildiğini gördük. Bu seçimlerde de CHP, HDP, BDP işbirliğinden bazı yerlerde bahsediliyor. Bu kadar birbirine zıt partilerin bir araya gelmesi hem kendi seçmenlerine bir saygısızlıktır hem kendi dünya görüşlerine bir tezat oluşturur. Böyle bir işbirliğine girmeleri toplu intihar eylemi olur. Kendi tabanları da bunları affetmez” diye konuştu.

Yalçın Akdoğan konuşmasında 2004 MGK kararları konusundaki haberlere de değinerek, “Bunun yok hükmünde olduğunu, herhangi bir bakanlar kurulu kararı alınmadığını söyledik. Ama bir takım haberler devam ediyor. Bu bahsi geçen haberlerin bu MGK kararı ile ilgisi yok. Bunlar 2001 yılında belirlenmiş olan irtica ile mücadele eylem planı gibi daha önceki dönemlerde yapılan çalışmalar ve Başbakanlık Takip Kurulu’nun kendi rutin işlemlerini sanki bu MGK kararı soncu gibi takdim etme anlayışı var. Bu MGK kararı yok hükmünde olmuştur ve AK Parti bununla ilgili hiçbir adım atmamıştır. Takip Kurulu’nu da AK Parti kaldırmıştır, MGK’nın yapısını da Ak Parti değiştirmiştir. Demokratikleşme önünde sorun oluşturan bütün adımları AK Parti ortadan kaldırmıştır. AK Parti’ye kurulduğu andan itibaren AK Parti’ye karşı mücadele verenler irticayı hep gündeme getirmiştir. İrtica ile ilgili söylemler AK Parti’ye karşı saldırılar şeklinde ortaya çıkmıştır. AK Parti bütün bunlara karşı hem kendi varlığını korumaya çalışmış, hem de vücudunu siper etmiştir bütün toplum kesimlerine, cemaatlere, İslami oluşumlara. İrtica şemsiyesi altında kime saldırılıyorsa AK Parti buna karşı vücudunu siper etmiştir. Bunun iç tehdit olmaktan çıkarılması konusundaki mücadeleyi de AK Parti vermiştir. AK Parti’ye karşı o dönemdeki suçlamalar, kapatma davaları, bunların merkezinde hep irtica olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Birileri ‘AK Parti Türkiye’yi muhafazakarlaştırıyor’ diye yaygara yaparken birileri de AK Parti sanki muhafazakar kesimlere karşı bir takım girişimleri içindeymiş gibi görüntü oluşturmaya çalışıyor’ diyen Akdoğan, “Bizim bu tür psikolojik harekatlara aldanmamamız lazım. Eğer bu tür yalanlar üzerinden birbirimizle ilgili hükümlere varırsak bu haksızlık olur. Yalan yanlış bilgilerle amel edilmez. Bu tür kurgular, yalanlar üzerinden birbirimize farklı bakışlar geliştirmemeliyiz. Biz her zaman kardeşliği yüceltmeliyiz. Türkiye kazansın biz kaybetmeye razıyız. Biz hep birlikte Türkiye’yi yüceltmeliyiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA