Tüik'in Dini Hayat Araştırması

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "TÜİK diye bir kurum var Türkiye'de, sen kimsin de insanların mezhebini soruyorsun, biz Laz'ız, Kürt'üz, Çerkez'iz, Alevi'yiz, Sünni'yiz sana ne kardeşim, biz Türk milletinin bir parçasıyız" dedi.


CHP Amasya İl Başkanlığı'nca düzenlenen belediye başkan adaylarını tanıtma programına katılan İnce, burada yaptığı konuşmada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun dini inançlar üzerinden yaptığı anket çalışmasını eleştirdi.

İnce, "TÜİK diye bir kurum var Türkiye'de, sen kimsin de insanların mezhebini soruyorsun, biz Laz'ız, Kürt'üz, Çerkez'iz, Alevi'yiz, Sünni'yiz sana ne kardeşim, biz Türk milletinin bir parçasıyız. Erzurum'da gider bar tutarız, Trakya'da karşılama oynarız, Ege'de zeybek oynarız, Karadeniz'de horon teperiz sen kimsin sana mı soracağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bağımsız bir ülke olmasında, laik bir ülke olmasında Amasya'nın özel bir önemi olduğunu belirten İnce, şunları kaydetti:

"Tarihi kentte bağımsızlığımıza yol açan, bağımsızlığımıza kaldırım döşeyen bu tarihi kentte olmanın mutluluğu içerisindeyim. Sakın ha meclis kavgası falan etmeyin, o kavgayı sonra ederiz bunları bir gönderelim, sonra ederiz onu bakarız. Bir kişiyi kaybetmeyelim, bir kişiyi kaybedersek 2004'te Sinop Belediye Başkanlığını bir oyla kaybettiğimizi unutmayın. Unutmayın ki bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit bir memleketi kurtarır. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA