Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale'de

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Hükümet olarak özellikle hayır sahiplerini, zenginlerimizi kamu hizmeti sayılacak alanlara yaptıkları yatırımlarda daima yanlarında oluyoruz ve teşvik ediyoruz" dedi.


Atalay, Kırıkkale-Keskin karayolundaki iş adamı Ömer Faruk Ilıcan'a ait akaryakıt ve dinlenme istasyonunu ile iş adamı Saadettin Saran tarafından Yıldırım Beyazıt Ortaokulu bahçesine yaptırılan spor salonunun açılışını yaptı.

Spor salonunun açılışında konuşan Atalay, yaptığı katkıdan dolayı Saran'a teşekkür ederek, öğrencilerin burada başarılı birer sporcu olmalarını diledi.

Gençleri daha anlamlı faaliyetler içinde tutmanın yolunun onlara imkan sağlamaktan geçtiğini ifade eden Atalay, şöyle devam etti:

"Bugün burada hizmete açılan spor salonu onlardan biri. Saran ailesinin Türkiye'nin değişik yerlerinde güzel faaliyetleri var. Kırıkkale'nin yetiştirdiği Saran ailesine teşekkür ediyorum. Özellikle eğitim alanı, hayırlı işler için, yatırımlar için en önemli alanlardan birisi. Gençlerimize hizmet için, ülkemizin geleceği için onlar da daha çok eğitim alanını seçmiş oldular ama biz daha fazlasını da bekliyoruz. Bu tür açılışlara hepimiz katılıyoruz. Hükümet olarak özellikle hayır sahiplerini, zenginlerimizi bu tür kamu hizmeti sayılacak alanlara yaptıkları yatırımlarda daima yanlarında oluyoruz ve teşvik ediyoruz. Kırıkkale olarak eğitim alanında iyi bir yerdeyiz, en iyi değiliz ancak en iyiler arasındayız. Altyapı olarak sorunumuz yok. Şehirler standardı mukayesesinde ilk 10'nun içinde olmak önemlidir. Kırıkkale'de yapılan yeni okullar var, üniversitemiz hızla gelişiyor, hemen hemen okul türlerinin hepsi kentte mevcut, eğitimde başarılı bir kentiz."

İş adamı Saadettin Saran ise Kırıkkale'de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Saran Holding tarafından ülke genelinde yaptırılan 13'üncü spor salonunun açılışını yaptıklarını söyledi.

Boş bir beyni şeytanın oyun alanı olarak düşündüklerini ifade eden Saran, "Bugün sigaraya başlama yaşı ülkemizde 10, uyuşturucuya başlama yaşı 12, dolayısıyla bunu engellemek için şampiyonlar yetiştirmek için güzel ilimize faydamız olsun diye bu spor salonunu yaptık. İnşallah, Allah kısmet ederse nicelerini açacağız. Kırıkkale halkını çok seviyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atalay ile Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve iş adamı Saran spor salonunun açılışını gerçekleştirdi, daha sonra da basketbol gösterisini izledi.

Açılışın ardından, Saran'a daha önce mektup yazarak tekerlekli sandalye talep eden 19 yaşındaki İpek Nur'a, akülü engelli aracı, Başbakan Yardımcısı Atalay tarafından teslim edildi.

Atalay, açılış töreninin ardından Kırıkkale Üniversitesi'nde düzenlenen Kırıkkale Güç Birliği toplantısına katıldı.

Atalay, burada yaptığı konuşmada, kentte yapılan yatırımların iyi bir düzeye geldiğini, Silah İhtisas Organize Sanayi ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kırıkkale Güç Birliği olarak bugün Kırıkkale Üniversitesi'ni gündeme aldıklarını ifade eden Atalay, üniversite kent işbirliğinin iyi bir durumda olduğunu belirtti.

Kaynak: AA