Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'nin Diyarbakır'da düzenlenen 1. Gençlik Meclisi Kongresi'nde dışarıda asılı olan Türk bayrağının indirilmesini eleştirerek, "Siz nasıl olacak da Türkiye'deki demokratik parlamenter sistem içerisinde siyaset yapacaksınız.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması
Bizim bayrağımıza tahammül edemeyen bir anlayış bir zihniyet bu ülkede politika yapabilir mi?" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Muğla Teşkilatı tarafından Marmaris ilçesindeki bir otelde düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Yemeğe Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da katıldı.

"BİZ HAKKARİ'DE DİYARBAKIR'DA BAYRAĞIMIZI GÜMBÜR GÜMBÜR DALGALANDIRDIK"
Başbakan Erdoğan, CHP'yi işaret ederek, ana muhalefet partisinin geçen seçimlerde Hakkari'de Türk bayrağını dalgalandıramadığını söyledi.

Erdoğan, "Çünkü orada miting yapamayacaktı. Anlaştılar anlaşmaları neticesinde burada Türk bayrağını sallandırmayacaksın dediler. Malum kişilerle orada mitingini yaptı. Biz Hakkari'de, Diyarbakır'da gümbür gümbür bayrağımızı dalgalandırdık. Son olarak Diyarbakır'da on binlerce kişi ellerinde Türk bayrağını salladı. Biz mücadelemizi bu topraklar için bu bayrak için aynı kararlılıkla sürdürdük. Sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

"TEK DEVLET, TEK MİLLET, TEK VATAN, TEK BAYRAK DİYEREK YOLA ÇIKTIK"
Başbakan Erdoğan, millet kavramın sadece Türklerden oluşan bir kavram olmadığını ifade etti.

Erdoğan, “Biz şuna inanıyoruz. Yola çıkarken tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek devlet diyerek yola çıktık. İçinde Laz'ı da var Kürt'ü de var Çerkez’i de var Gürcüsü de var Boşnak’ı da vardır. Bütün bunları ben burada böyle tanımlarken TBMM'nin açılışında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anasır-ı İslamiye'yi görüyorum. Yani İslami unsurları görüyorum. Ama bunu BDP anlamıyor. Muhalefet partisi CHP biraz anlıyor gibi. Dolayısıyla biz bu ülkede bayrağımızdan başka hiçbir bayrağa evet demeyiz. Türkiye 7 bölgeden oluşuyor. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle her bölgenin ayrı bir özelliği vardır. Bu özellik bizim için fakirlik değil zenginliktir. Dolayısıyla 780 bin kilometrede biz bölgesel milliyetçilik yapmayacağız. Biz o zaman yeni bir Türkiye oluruz. Eğer bugün 10 yıl önce biz iktidara gelmeden önce Şırnak'ta bir hava alanı olacak dense kim inanırdı. Biz Şerafettin Elçi Havalimanı'nı gittik açtık. Biz başladık biz bitirdik. Ağrı'da olacak dense kim inanırdı, Kars'ta olacak dense kim inanırdı. Hepsini yaptık. Şimdi Hakkari'de yapıyoruz. Ama bırakmıyorlar. Durmadan müteahhitleri tehdit ediyorlar, iş makineleri yakıyorlar. Öyle de yapsalar böyle de yapsalar biz orayı yapacağız" dedi.

"DİCLE'NİN KENARINDA YA DA ÇİNE ÇAYI'NIN KENARINDA BİR KUZUYU KURT KAPSA HESABI BİZDEN SORULUR"
Türkiye'nin 7 coğrafik bölgeden oluşan bir yapısı olduğunu söyleyen Erdoğan, bu yapı içersinde de her bölgenin kendine has güzellikleri olduğunu dile getirdi. Bu farklılıkların zenginlik olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Dolayısıyla 780 bin kilometrede biz bölgesel milliyetçilik yapmayacağız. Böyle bir şey olamaz. Yani batıya yatırımı yap doğuya yapma olmaz. Kuzeye yap güneye yapma olmaz. 780 bin kilometrenin tamamını ayağa kaldıracağız. Hepsi ayağa kalkacak, o zaman güçlü Türkiye olacak. O zaman yeni Türkiye olacak. Bizim bunu başarmamız lazım" dedi.

Hakkari Yüksekova'ya yapılan havalimanını istemeyenlere ve bütün engellemelere rağmen bitireceklerini aktaran Erdoğan, "Gün ola harman ola, bir gün Hakkari'de yaşayan kardeşlerim de, Kürt kardeşlerim de bizim ne denli doğru yolda olduğumuzu, ne kadar isabetli adımlar attığımız anlayacaklar. Çünkü her şey oy için yapılmaz. Rakamlar için, istatistikler için, oranlar için yapılmaz. Biz milletin tamamına hizmet için buradayız. Bunlar hizmet için yapıyoruz. Birileri çok rahat, oy alamadıkları ile, ilçeye, beldeye sırtlarını döndüler. Biz gelmeden önce böyleydi. Biz böyle bir sorumsuzluğun içinde olmadık. Çünkü biz Türkiye partisiyiz, bütün Türkiye'ye hitap eden, 81 vilayetten oy alan bir partiyiz. Dicle'nin kenarında ya da Çine Çayı'nın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa hesabı bizden sorulur. Biz böyle bir hassasiyet içinde olmalıyız" diye konuştu.

AK PARTİ MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HARMANDAR
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından Muğla'ya yapılan yatırımlarla ilgili bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan Erdoğan, yapılan yatırımlarla ilgili her şeyin yerel seçim döneminde gündeme geleceğini söyledi.

Yerel yönetim ile merkezi yönetimin el ele verdiği bir yönetimin Muğla'yı daha farklı bir şekilde ayağa kaldıracağına inandığını söyleyen Erdoğan, "İşte bizim 30 Mart'ta adayımız Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar'dır" dedi.

Harmandar yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
"Başbakanımızın yüksek müsaadeleri ile birkaç cümle söyleyeceğim. Zaten konuşmayı sevmem. Muğla çok güzel bir şehir. Ülkemizin dünyaya açılan şehri. Sayın Başbakanımız bize teveccüh ettiler, büyükşehir belediye başkanlığını tevdi ettiler. Bu görevin idrakı içindeyim. Bana düşen birikimi harekete geçirmektir. Muğla'da çok güzel insanlar var, ülke sevgisiyle yüreği yanan insanlar var. Fakat birbirinden haberi yok. Muğlamızın sorunlarını birlikte tespit edeceğiz, birlikte proje üreteceğiz. Başbakanımız zaten bizi destekliyor. Onun için buraya geldi. 30 Mart 2014'te Başbakanımızın emir buyurduğu gibi milletin hizmetkarı olan bir belediyecilik anlayışı Muğla'da görevi devralacaktır."
Kaynak: İHA