Kırıkkale'de İlkyardım Eğitimleri Devam Ediyor

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, Yahşihan ilçesinde bulanan Hacıbalı İlköğretim Okulunda, 112 Acil Servis Hizmetleri'nin önemi hakkında öğrencilere bilgilendirme eğitimi verildiğini bildirdi.


Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, tıbbi yardım için 112 Acil Servis hattının arandığında, kesin yer ve adres, olayın tanımı, hasta ya da yaralı sayısı, durumları, arayan kişi, hangi numaradan arandığı, nasıl bir yardım alındığı ya da olay yerindeki olanakların açıklanması gerektiği belirtildi.

Ambulans ekibinin kişilere daha kolay ulaşabilmesi için herkesin bileceği cami, okul, karakol, durak gibi yerleri bildirilmesi ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Aksi söylenmedikçe telefonun kapatılmamalı ve arayan görevliye yardımcı olunmalıdır. Tekrar aranılması ihtimaline karşı aranılan numara kesinlikle meşgul edilmemelidir. 112 Acil Servis Hizmetleri gereksiz yere aranmamalı, asılsız çağrılar yapılmamalıdır. 112'yi gereksiz yere meşgul etmek, insanların hayatlarını kaybetmelerine neden olabilmektedir."

Kaynak: AA