Edremit’te Develer Kaçtı, Sahipleri Kovaladı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde develerin havut giydirilme etkinliğinde yapılan güreşlerde develer kaçtı, sahipleri kovaladı.

Edremit’te Develer Kaçtı, Sahipleri Kovaladı

Edremit Belediyesi Güreş Arenası’nda düzenlenen törene, Edremit Belediye Başkan vekili Şaban Çandır, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Türkiye Deveciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Aydınlıgil, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkan yardımcısı Bekir Terzioğlu, siyasi parti temsilcileri, diğer yetkililer ve basın mensupları ile güreş severler katıldı.

Yeni sezon öncesi yapılan “Havut Giydirme” hayrı tam bir şenlik havasında geçti. Türkiye Deveciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Aydınlıgil, “Yeni deve güreşi sezonunun tüm dostlarımıza, deve sahiplerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kazasız belasız bir sezon diliyorum. Bu kültürümüzü yaşatmamız gerekiyor.”dedi.

Edremitten Hüseyin Midilli ve Tamer Kocabıyık’ın develerine havut giydirildi. Ardından ise pilav, nohut ve yoğurt ikramından bulunuldu. Etkinlik kıran kırana geçen deve güreşleri ile devam etti. Güreşmek istemeyen bazı develerin kaçması, sahiplerinin ise kovalaması güreş severlere heyecan dolu anlar yaşattı.
Kaynak: İHA