Doğu Akdeniz-2013 Davet Tatbikatı

Türkiye'nin ev sahipliğinde NATO ve ABD Deniz Kuvvetleri unsurlarının da katılacağı Doğu Akdeniz-2013 Davet Tatbikatı, yarın başlayacak.


Deniz Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, tatbikat Türkiye'nin ev sahipliğinde, NATO ve Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye'den Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının katılımıyla yapılacak.

Doğu Akdeniz'de 4-14 Kasım'da gerçekleştirilecek tatbikatla bir senaryo dahilinde bölgesel krize müdahale kapsamında, deniz harekatının çeşitli yönlerinde eğitim imkanı sağlamak, katılımcı ülkelerin kuvvetleriyle karşılıklı eğitim ve işbirliğini geliştirmek amaçlanıyor.

Tatbikata, Daimi NATO Deniz Görev Grubu-2 kapsamında 3 fırkateyn, ABD Deniz Kuvvetlerinden 1 muhrip, Türkiye'den 3 fırkateyn, 2 korvet, 4 hücumbot, 3 denizaltı, 2 lojistik destek gemisi, 2 karakol botu, 1 amfibi gemi, 1 römorkör, 5 deniz helikopteri, 1 deniz karakol uçağı, 3 sahil güvenlik botu, 1 amfibi görev timi, 1 deniz kitle imha silahları müdahale timi, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar ve Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi katılacak.

Kaynak: AA