Btso Dünya Arenasında

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), yurt dışındaki ticari imkanları ve avantajları görmeleri için üyelerine yönelik 2014 yılında 25'e yakın ticari gezi organize edecek.

Btso Dünya Arenasında

BTSO, 30 bin üyesinin global ticarette daha faal rol alması için tur organizasyonları düzenliyor. BTSO üyeleri yurt dışında düzenlenen fuarlara katılacak. Yıl sonuna kadar açıklanacak 2014 fuar takvimi çerçevesinde üyeler BTSO'nun desteğiyle ticari gezilere gidebilecek. BTSO, üyelerine azami bin TL mali destek verecek. Her üye bu desteklerden yılda 2 defa faydalanacak. Mali destek için en az 10 BTSO üyesi işletmenin aynı ziyarete katılması gerekiyor

BTSO olarak ticari organizasyonların 16 makro projelerinden birisi olduğuna işaret eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin dünyada bir rolü olduğunu hatırlattı. Her ziyaret için bir heyet başkanı atayacaklarını kaydeden Burkay, Bursa iş dünyasının da kendisine ait bir rolünün olması gerektiğini vurguladı. Burkay, şöyle devam etti:
"Bursa iş dünyasının global arenada Türkiye'yi ve Bursa'yı temsil etmesi için faaliyetlerimizi artırmamız lazım. Biz bu dönemde istedik ki, özellikle Bursa iş dünyasını, dünyadaki birçok platforma taşıyalım. Bu 'Global Agency' dediğimiz 16 makro projeden birisini artık başlıyoruz. Yönergelerimizi hazırladık. Meclisimiz buna onay verdi; proje yürürlüğe girmiş oldu."

"BİN LİRA MALİ DESTEK"
2014 yılında yaklaşık 25 yurt dışı ticari heyet programı düzenleyeceklerinin altını çizen Burkay, "BTSO üyesi şirketlerimizin ortakları ve çalışanları bu programa katılabilir. KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı'nın da buna desteği var. Bununla birlikte BTSO desteğini de ortaya koyacağız. Yüzde 25 tavan limite kadar ve her bir seyahate azami bin lira kadar destek vereceğiz. BTSO üyelerimizin yol, konaklama giderleri, vize ve seyahatte yapacakları diğer masraflara bin liraya kadar mali destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu fuar organizasyonları sayesinde Bursa iş dünyasının sektöründeki gelişmeleri yakından takip edebileceğini kaydeden Burkay, "Bu iş gezileri, Bursa'nın hem iç, hem de dış ticaretine de artı değer katacak. Biz global bir oyuncu olmak istiyorsak, mutlaka üyelerimizi de global arenada ciddi konumlara getirecek işlere imza atmalıyız. Bu anlamda bu hizmetin Bursa iş dünyasına ciddi ivme kazandıracağına inanıyorum. Bu proje, mutlaka diğer şehirlere de örnek olacaktır" dedi.

Kaynak: İHA