Afyonkarahisar'daki Hava Kirliliği

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar'daki hava kirliliğinin kış mevsiminin gelmesiyle arttığını, yetkililerin çare bulması gerektiğini bildirdi.


Görgöz, yaptığı yazılı açıklamada, gündüz saatlerinde çok fazla hissedilmeyen hava kirliliğinin, akşam havanın soğuması, soba ve kaloriferlerin derecesinin yükselmesiyle şehir merkezinin nefes alınmaz bir hale dönüştürdüğünü kaydetti.

Cumhuriyet Mahallesi'nden itibaren, Dumlupınar, Dervişpaşa, Karaman, Mecidiye, Yarenler, Hattat Karahisar mahallerinin adeta duman altında kaldığını ifade eden Görgöz, şunları belirtti:

"Afyonkarahisar'da gece dışarıya çıkarsanız ya da il dışından geldiyseniz, hava kirliliğinden boğazlarınızın bir anda tıkandığını, gözlerinizin yandığını, nefes alırken boğulacak kadar zorlandığınızı göreceksiniz. Valilik önünde hava kirlilik değerini gösteren dijital pano vardı. Uzun süredir arızalı olduğu gerekçesiyle o da çalışmıyor. Hava kirliliği yoğunluğunun bir türlü önlenemeyişi düşündürücüdür. Kirliliğin en büyük etkeninin kalitesiz, düşük kalorili kömürlerden kaynaklandığı aşinadır. Kış gelmeden, ilgilileri bu çirkin tabloyu görmezden gelmek yerine önlem almaya, gerekli uygulamaları yapmaya davet ediyorum."

Kaynak: AA