Şehidin Oğluna Verdiği Sözü Vali Gerçekleştirdi

Ordu'nun Akkuş ilçesinde 3 Ağustos 2010'da devriye görevi yapan jandarma trafik timine yönelik silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hacı Emin Pişkin'in oğlu Emin Can'a verdiği "Kadıköy'de Fenerbahçe maçını izleme" sözü, vali tarafından gerçekleştiriliyor.


Ordu Valisi Kenan Çiftçi'nin girişimleri sonucu Emin Can, yarın akşam Şükrü Saracoğlu Stadında oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini protokol tribününden izleyecek.

Vali Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Pişkin'in Adana'da yaşayan 16 yaşındaki oğlu Emin Can'ın bir süre önce basında çıkan haberlerinden çok etkilendiğini belirterek, "Şehit çocuğumuzun en büyük hayallerinden birinin, Kadıköy'de Fenerbahçe maçını izlemek olduğunu öğrendim. Hemen aile ve gerekli yerlerle iletişime geçerek şahidimizin oğlunun bu isteğini yerine getirmeye çalıştık. Girişimlerimizden de olumlu sonuç aldık" dedi.

Emin Can'ın yarın akşam Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini en güzel yerden izleme fırsatı bulacağını vurgulayan Çiftçi, şöyle konuştu:

"Şehidimizin geride bıraktıkları, hem evlatları hem de eşi devletimizin sorumluluğu altında. Bizler o çocukların anne ve babası hükmündeyiz. Ben de 4 çocuklu bir babayım. Yaklaşık bir ay önce televizyondan haberleri izlediğim sırada şehit çocuğumuzu gördük. Şehit çocuğumuz Fenerbahçe formasını giymiş, babasının mezarı başında dua ediyordu. Bu sırada gazetecilerin sorusuna 'Babam bana söz vermişti, sağ olsaydı herhangi bir derbi maçına gönderecekti' diye yanıt verdi. Ben de çocuğumuzun bu sözlerini duyunca hislendim, bu çocuğumuzun arzusunu yerine getirmek gerekiyor diye düşündüm."

Çiftçi, gerekli talimatları verip konuyla ilgilenilmesini istediğini anlatarak, "En yakın derbi maçı da Fenerbahçe-Beşiktaş maçıydı. Arkadaşlarımız Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu ile görüştü. O da yorumcu Rıdvan Dilmen ile görüşmüş. Cumartesi akşamı oynanacak maçın biletlerini ve maçın ardından tesislerin gezilmesini ayarladılar. Böylelikle babasının sözünü biz yerine getirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Vali Çiftçi, şehit oğlu ve ailesinin karardan çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

- Şehidin eşi ve oğlu çok mutlu

Ordu Valisi Kenan Çiftçi'den haberi alan şehit Hacı Emin Pişkin'in Adana'da yaşayan eşi Tülin ve oğlu Emin Can Pişkin ise çok mutlu olduklarını belirtti.

Tülin Pişkin, oğlunun en büyük hayalinin yerine geleceğini kaydederek, şunları söyledi:

"Ordu Valisi'nin oğlumu Fenerbahçe-Beşiktaş maçına göndereceğini söylediler. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Gözlerim doldu. Kendimi ağlamaktan alıkoyamadım. Kocam fanatik Fenerbahçeli idi. Oğlum da öyle. Oğlumun en büyük hayallerinden birisi de Kadıköy'de tuttuğu takımını izlemekti. Çok şükür bu isteği yerine geldi. Ordu Valiliğinden beni aradıklarında çok mutlu olmuştum. Hemen oğlumu aradım ve durumu söyledim. Oğlum sevinç çığlıkları attı. İnanın bu bana yeter. Bütün yetkililere teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Özellikle Ordu Valisi Sayın Kenan Çiftçi'ye çok teşekkür ederim."

- "En büyük hayalimi gerçekleştirmeme yardımcı oldular"

Emin Can ise Fenerbahçe-Beşiktaş maçını Kadıköy'de izleyecek olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ordu Valisi'ne çok teşekkür ediyorum. Sadece maça gittiğim için değil babamın benimle kurduğu hayali gerçekleştirmeme yardımcı oldukları için de teşekkür ediyorum. Fenerbahçe maçına gitmek benim en büyük hayalimdi. Çok mutluyum. Futbolcularla görüşeceğim. Bizi Rıdvan Dilmen ağabeyimiz karşılayacak, kendisinin de hayranıyım. Halen Fenerbahçe-Galatasaray maçında attığı golleri internetten izliyorum. Ben de futbol oynamayı çok seviyorum. Sol kanatta oynuyorum."

Kaynak: AA