Öğrencilere Çorba İkramı

Adana'nın Kozan ilçesinde okullarda, öğrencilere çorba dağıtıldı.

Öğrencilere Çorba İkramı

Kozan Belediyesi’nin her hafta bir okulda öğrencilere “Kahvaltı Yapalım Zinde Olalım” sloganıyla başlatılan çorba ikramı, ilk olarak Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde başlatıldı.

Aşevi personelleri tarafından hazırlanan çorba sebil çeşmesiyle birlikte Mehmet Akif Ersoy Lisesi bahçesine kurulurken, çeşmeden akıtılan çorbalar öğrencilere ikram edildi.

Konuyla ilgili öğrenciler yetkililere teşekkür ederken, okul idarecilerinden Ümit Özalp Kunt, “Eğitimdeki önemli konulardan biri de öğrencilerin iyi bir kahvaltı yapıp da okula gelmeleridir. Ne yazık ki ülkemizde kahvaltı kültürü giderek zayıflamaktadır. Belediyemizin bu konuda başlatmış olduğu çorba ikramını önemli bir adım olarak görüyorum. Bu şekilde okul önlerinde gençlerimize sabah kahvaltısı kültürünü yeniden aşılamak noktasında önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum. İlgililere teşekkür ediyorum” dedi.


Okul öğretmenlerinden Kürşat Gültekin ise öğrencilerin sabah kahvaltısına mutlak olarak alıştırılması gerektiğini söyleyerek, aç geldikleri zaman öğle saatlerine doğru performanslarında büyük bir düşüş olduğunu söyledi.

Öğrenciler ise yapılan etkinlikten dolayı belediye yetkililerine teşekkür ederek, zihnin açık olması için kahvaltı yapıp da okula gelmek gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İHA