Malkara Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Malkara Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta senaryosu gereği itfaiyeye, polise ve 112 acil servis ekiplerine kadın doğum servisinde yangın çıktığı ihbar edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.
Hastane binasının üst katlarında bulunan hastalar, ekiplerce tahliye edildi. Polis ekipleri ve özel güvenlik görevlileri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Dumandan etkilenen hastalara 112 acil servis ekipleri müdahale etti.
Malkara Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Serhat Göçer, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınlarda ekiplerin olay yerine çok kısa sürede ulaştığını ve müdahale ettiğinin söyledi.

Olası yangınlara karşı her zaman tedbirli olduklarını belirten Göçer, şöyle konuştu:
"Kurumumuzda yapılan tatbikatın temel amacı, meydana gelebilecek yangınlarda, hastalarımızın ve personelimizin zarar görmesini engellemek, olay anında müdahaleyi hızlandırmaktır. Senaryo gereği, kadın doğum servisinde elektrik kontağından çıkan yangın sonucu dumandan etkilenen serviste yatan 2 hasta, 1 bebek, refakatçileri ve 2 personel sağ salim kurtarılmıştır. Hastanemizde bu gibi olaylarla bir daha karşılaşmamak için herkesin daha dikkatli olması ve yangın tedbirlerinin her alanda alınması gerekmektedir. Tatbikatta görevli personellere, tatbikatımıza katıldıkları için teşekkür ederim."
Kaynak: AA