Demirtaş Açıklaması

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediye personeliyle birliktelik beraberlik adına düzenlenen akşam yemeğinde her geçen gün büyüyen bir aile olduklarını vurguladı.

Demirtaş Açıklaması

Daha önce Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ile bir araya gelen Başkan Demirtaş, önceki akşam İlkadım Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde idari birim müdürleri, çalışanları ve aileleriyle buluştu. Programa İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, eşi Lütfiye Demirtaş, Başkan Yardımcıları Burhan Taş, Ramazan Bayraktar, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Danışmanı Ahmet Seven, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, belediye çalışanları ailelerinin katıldı.

Programda duygu ve düşüncelerini paylaşmak adına selamla konuşması yapan THM Koro Şefi Hızır Aydın, "Böyle bir organizasyonda aile sofrasında bizi ağırlayan bir arada toplanmamızı sağlayan belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

“YEREL YÖNETİMLERDE KURUMSAL KİMLİK OLUŞTURULMALI”
Böyle sıcak ve samimi bir aile ortamında çalışanlarımızla bir arada olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kendimde 30 yıl devlet dairesinde hizmet verdiğini çalışanlarının psikolojisini iyi anladığını söyledi.

Çalışma ortamını siyaset ortamı olarak hiçbir zaman görmediğini belirten Başkan Demirtaş, “Bizim için önemli olan insandır. Ülkemizde yerel yönetimlerde düzen ve sistem anlayışı bulunmamaktadır. Yerel yönetimlerdeki bu düzen boşluğundan üçkağıtçı düzenbaz insanlarımız yararlanmış. Çalışan ile çalışmayan arasında hiçbir fark kalmamış. Bu sebepten ötürü çalışanların moral ve motivasyonun düşmesine doğal olarak hizmet kalitesine yansıdığını en yakından gören biriyim. Bu olguyu yıkmak için kurumsal kimlik oluşturarak siyasi görüşlerin geri planda kaldığı bir birine saygısını kaybetmeyen aidiyet duygusu olan yapı oluşturmalısınız” dedi.

“Siyasi kimliği ne olursa işini yapan insanı gerekirse omuzlarımda taşırım" diyen Başkan Demirtaş, "Benim iktidarım olursa buradan daha hizmet alırım mantığının mağduriyetini kendi partimin iktidarında iş hakkı feshini derinden yaşayan birisiyim. Önemli olan yerel yönetimlerde siyasi görüşün öne alınmadığı işi sahiplenme noktasında kendi işinizi ne kadar yapıp yapmadığınız. Eğer aranan vasıflı adam iseniz,işinizde güzel yapıyorsanız,aklı selim idareciler o insanı uzaklaştırmaz” şeklinde konuştu.

“İNSANA YAPILAN YATIRIM EN İYİ YATIRIMDIR”
Göreve geldiğimizde işçimizin resmi kayıtlarda gözüken 7 milyon TL işçi alacağını tamamının ödendiğinin altını çizen Başkan Demirtaş şöyle devam etti: “Toplu iş sözleşmesi zamanında yerel yönetimler çalışanlarına Türkiye genelinde uygulanan enflasyon artı bir verirken biz bizim işçilerimize diğer belediyeleri baz alarak çalışanımıza tarihin en yüksek ücretini verdik. Benim için önemli olan çalışanım maaşını zamanında ödeyerek kendini işine adayarak daha iyi şartlarda yaşam sürmesini sağlamak. Önümüzdeki dönemde eğitime çok önem vereceğiz. En büyük düşmanımız bilgisizlik ve cehalettir. Bu şehri güzelleştirmek adına belediyede çalışanlarımızın yapılan hizmetlere duyarsız kalmayarak çözüm olma noktasında görüşlerini sunarak cehaletten uzak kalmalıdırlar. İnsana yapılan yatırım en iyi yatırımdır.”
Kaynak: İHA