Deliçay Yaşam Parkı Genişliyor

Talas Belediyesi tarafından modern yapıların arasında görüntü kirliliği oluşturan kömürcü işyerlerinin bir ay önce yıkımının ardından Deliçay Yaşam Parkı'nın devamına başlanıldı.

Deliçay Yaşam Parkı Genişliyor

Talas Belediyesi Park Bahçeler müdürlüğü Deliçay'ın Bahçelievler Mahallesindeki 40 bin metrekarelik alanda tamamlanacak olan yaşam parkının ikinci kısmının çalışmalarına başladı.

28 bin metrekarelik kömürcü ve tamirhanelerin ortadan kalkmasıyla yapımı hızla süren Deliçay Yaşam Parkı'nın Bahçelievler bölümüyle ilgili açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, bu alanın içerisinde her türlü sosyal donatının yer aldığı çok fonksiyonel bir park olacağını kaydetti.

Başkan Yıldırım, birinci kısmı Yenidoğan Mahallesinde tamamlanan Deliçay Yaşam Parkı'nda yer alacak donatılarla ilgili, "Burada çocuk oyun gruplarından açık hava spor aletlerine, kamelyalar ve banklardan yürüyüş yolları ve mini futbol sahasına kadar her kesimden vatandaşımızın yararlanabileceği bir alan oluşturuyoruz" dedi.

Deliçay üzerine yapılacak köprüler, yeşil alanlar, otomatik sulama ve aydınlatmayla parkın modern bir yapıda olacağını kaydeden Başkan Yıldırım, "Bir dönem vatandaşımızın odun ve kömür ihtiyacını karşılamak için kullanılan kömürcüler sitesinin zamanla modern binaların arasında kalması ve amacına uygun kullanılmaması nedeniyle tarafları mağdur etmeden yıkmıştık. Hafriyatın kaldırılmasının hemen ardından yaşam parkı projemizin hayata geçirilmesine başladık. Kısa zaman içinde çalışmalarımızı tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Yenidoğan mahallemizdeki devamıyla 70 bin metrekareye ulaşacak Deliçay Yaşam Parkı ilçemizin büyük bir bölümüne hizmet verecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA