Çeşme'nin Ekmeğine Tam Not

Çeşme Belediyesi ekiplerinin, ilçedeki fırın ve unlu mamullerde eş zamanlı denetim yaptığını belirten Başkan Faik Tütüncüoğlu, “İşletmeler tam not aldı.

Çeşme'nin Ekmeğine Tam Not
Ekmeği güven içinde tüketebilirsiniz” dedi.


Çeşme Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, ilçede hizmet veren fırın ve unlu mamuller ile satışını yapan işletmelerde eş zamanlı denetim yaptı. Çeşme Belediyesi Sağlık Hizmetleri’nde görev yapan doktor ve belediyenin gıda mühendisinin de eşlik ettiği denetimlerde ürünlerde kullanılan, un ve mayanın yanı sıra katkı maddeleri ve sosların depolandığı alanların temizlik ve nem koşulları, üretim aşamasındaki hijyen ve titizlik, ortaya çıkan ürünlerin gramajı, saklanma, transfer ve sergilenme şartlarını kapsayan sıkı bir denetim yapıldı.

İlçe genelindeki gerek ekmek fırınları gerekse unlu mamullerdeki üretim koşullarını “iç rahatlatıcı” olarak nitelendiren Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, “Fırın ve unlu mamullerde hizmet veren işletmelerin tamamı, ‘sağlık ve hijyen’ konularından tam not aldı. Çeşme’deki fırınların tamamının belirlenmiş standartları fazlasıyla yerine getirdiğini ve yediğimiz ekmeği gönül rahatlığıyla tüketebileceğimizi gördük. Halkın sağlığı için denetimlere yıl boyu devam eden ekiplerimiz, çalışmalarını sürdürecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA