Bdp’li Zozani Seçim Sürecini Değerlendirdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Adil Kurt, “Hakkari’ye yönlendirdiğimiz yatırımlar engelleniyor” iddiasında bulundu.

Bdp’li Zozani Seçim Sürecini Değerlendirdi

Seçim çalışmaları için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, parti binasında BDP PM üyesi Abdin Eriş, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz, Hakkari İl Genel Meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, Yüksekova Belediye Başkan aday adayları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapılan toplantıya katıldı.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Zozani, önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de halkın iradesinin belli olduğunu düşündüklerini söyledi.

Zozani, daha önceki seçimlerde Büyükçiftlik, Durankaya ve Derecik’te halkın o dönemin koşullarına göre farklı tercihlerde bulunduğunu belirterek, “Halkımızın o dönemki tercihine saygı duyuyoruz ancak bu bölgelerde yaşayan halkımız, bu halkın birliği içerisinde yerini alacaktır. Bu 3 yerin de Hakkari’deki genel iradeye katılacağına olan inancımız tamdır. Hakkari’de siyasi rakibimiz yok. BDP’nin rakibi de BDP’dir. Yüksekova’da parti olarak yaptığımız ön seçim sonucu yerel seçimlerin de sonucu olacaktır. Ön seçimde belirlenen adaya, 'aday' değil, 'başkan' diyoruz. 30 Mart’ın sonucu şimdiden bellidir. Biz burada oyumuzu artırabilir miyiz, buna bakacağız. Artıracağımızı umut ediyoruz. Yüzde 92 aldıysak, 'Yüzde 93 yapmalıyız' diye bakıyoruz” dedi.

“HAKKARİ’YE YÖNLENDİRDİĞİMİZ YATIRIMLAR ENGELLENİYOR”
“Rakiplerimiz bizim buradaki çalışmalarımızı engellemekle meşgul” diyen Zozani, Ankara’da bürokrasi mekanizması içerisinde yürüttükleri faaliyetlerin Hakkari ve ilçelerinde bazı kesimlerce engellendiğini savundu. Zozani, “Bütçe çalışmaları sırasında devlet bürokrasisini zorlamam sonucunda Hakkari’ye yönlendirdiğimiz yatırımlar maalesef yerelde kimilerince engelleniyor. Yaptıkları tek muhalefet budur. Eğer bu engellemeler olmasaydı Hakkari’nin su projesi bu yaz itibarı ile başlamış olacaktı. Bu proje burada birileri tarafından engellendi. Bu birilerini halkımız iyi biliyor. Açık ifade edeyim; bu AK Parti Hakkari Teşkilatı'ndan kaynaklı bir sorun. Hakkari’ye bir yazı kaybettirmiş olabilirler ama Hakkari zaten onlara hayatları boyunca bir daha kendilerine gelemeyecekleri şekilde bir tokat attı” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA