Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın Konuşmasına Müdahalesi

AK Parti İzmir Kadın Kolları üyeleri, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesine tepki olarak CHP İzmir İl Başkanlığı önünde eylem yaptı.


CHP İl Başkanlığı'nın bulunduğu bina önünde toplanan AK Parti İzmir Kadın Kolları üyeleri, ellerinde "Edep yahu", "Haddini bil Kamer Genç" ve çeşitli sloganların yazılı olduğu pankartları taşıyarak, "Onurlu davran istifanı ver", "Mecliste edepsiz istemiyoruz" şeklinde slogan attı.

AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, yaptığı açıklamada, 26 Kasım'da Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde kendisine Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının eşi sıfatıyla söz verilen Emine Erdoğan'ın konuşması esnasında CHP milletvekili tarafından sözlü tacizde bulunulduğunu belirterek, "Adını anmak istemediğimiz bu şahsı şiddetle, nefretle kınıyoruz" dedi.

Bu hareketin Emine Erdoğan'ın nezdinde bütün kadınlara yapıldığını, kadınların konuşmasına dahi tahammül edemeyen bir zihniyetin temsilcisini TBMM çatısı altında görmek istemediklerini dile getiren Kızılırmak, şöyle konuştu:

"CHP'den özür bekliyoruz. Ahlak erozyonuna uğramış bu şahsı barındıran CHP zihniyetini kadına saygı noktasında samimi bulmuyoruz. CHP'nin gereğini yapmasını bekliyoruz. Kadın hakları konusunda mangalda kül bırakmayan bu zihniyetin erkek doğmuş ama adam olamamış vekilini kınıyoruz ve özür bekliyoruz. Sayın Emine Erdoğan'ın vasfı gayet açıktır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının eşidir ve kadın hakları konusunda üstün gayretli çalışmaları vardır. Biz size soruyoruz. Kamer Genç sizin vasfınız nedir?

Artık lütfen size göre farklı olan kadınların alanda olmasından, konuşmasından, belli görevlerde olmasından rahatsız olmayın. Gerek varsa hazım ilacı alın. Lütfen artık kabul edin."

Basın açıklamasının ardından çeşitli slogan atan kadınların yoğunluğu, Şair Eşref Bulvarı'ndaki trafiğin bir süre aksamasına neden oldu. Daha sonra İstiklal Marşı okuyan AK Partili kadınlar daha sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: AA