Havada 3'ncü Günde 3'ncü Ölüm

Emirates Havayolları’na ait Londra-Dubai seferini yapan yolcu uçağı İstanbul sahası üzerindeyken uçakta bulunan bir yolcunun rahatsızlanması sonucu Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı.

Havada 3'ncü Günde 3'ncü Ölüm
Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan yolcu uçakta hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde de Delta Havayolları ve Türk Hava Yolları uçaklarında iki yolcu kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Geçtiğimiz pazartesi günü Delta Havayolları’na ait Atlanta-Dubai seferini yapan yolcu uçağı bir yolcunun rahatsızlanması üzerine Atatürk Havalimanı’na acil iniş yapmıştı. Yine aynı saatlerde Türk Hava Yolları’nın Mogadişu-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında da bulunan bir yolcu da kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Bu akşam saatlerinde ise Londra-Dubai seferini yapan Emirates Havayolları'nın Boeing 777-300 ER tipi yolcu uçağı Türkiye Hava Sahası üzerindeyken uçakta bulunan Hindistan uyruklu İngiliz vatandaşı Narendraprasa Patel (86) adlı erkek yolcu aniden rahatsızlandı. Rahatsızlanan yolcuya ilk müdahale uçakta yapıldı. Yolcunun kalp rahatsızlığı geçirdiğinin anlaşılması üzerine uçağın kaptan pilotu, İstanbul Atatürk Havalimanı Uçuş Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek acil iniş izni istedi. Kalp krizi geçiren Patel isimli yolcu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Uçak saat 20.40’da Atatürk Havalimanı'na acil iniş yapan uçağın park ettiği körüğe sağlık ekibi istendi. Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden yolcunun cenazesi uçaktan indirilerek morga götürüldü.

Yaşanan olayın ardından tekrardan yakıt alan uçak Dubai seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalandı.
Kaynak: İHA