Çocuk Hakları Haftası

Siirt'te Çocuk Hakları Haftası Saraçoğlu Siirt Akademi'de kutlandı.


20 Kasım 1999'dan beri Dünya Çocuk Hakları Haftası olarak kutlanan Çocuk Hakları Haftası Çocuk Toplum Merkezi çalışanları ve Müdiresi Nurten Temiz başkanlığında bir grup öğrenci Saraçoğlu Siirt Akademide ellerinde çizgi film kahramanlarından oluşan pankartlarla çocuk haklarını bir kez daha tüm dünyaya haykırdı.

Dünya Çocuk Hakları Haftasını kutladıklarını ifade eden Saraçoğlu Siirt Akademi Koordinatör Müdürü Mustafa Durmaz, çocuk haklarının farkında olduklarını ve çocuk haklarına saygılı hizmet verdiklerini belirtti.

Durmaz, "Akademinin - HATAY-Kırıkhan Köylere Hizmet Götürme Birliği, Kaymakam Halil Uyumaz başkanlığında toplandı.

Kaymakam Uyumaz, Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Hatay'ın büyükşehir statüsünü kazanmasından sonra, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin ortadan kalkacağını belirtti.

Bugüne kadar birliğin yapmış olduğu hizmetleri büyükşehir belediyesinin gerçekleştireceğini ifade eden Uyumaz, hizmetlerde aksama yaşanmayacağını kaydetti.

Toplantıda, 2013 mali yılı ek bütçe kararnamesi, 2014 mali yılı çalışma ve yatırım programı, 2014 mali yılı bütçe kararnamesinin görüşüldü.

Toplantıya, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Ragıp Taygan, Belediye Başkanı Murat Sakman, Emniyet Müdürü Nadir Örten, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kubilay Ayvaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Temizkan, Sağlık Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Sarp katıldı.

Kaynak: AA