Chp, Haftalık Basın Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yüksel Büyükakten, "4+4+4 eğitim sistemi ve sınav uygulamaları dünyanın hiçbir yerinde yok" dedi.


Büyükakten, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, dershanelerin kapatılması tartışmasına değindi.

"AK Parti'liler şimdi de 'bizdeki gibi dershane dünyanın hiçbir yerinde yok' diyor" ifadesini kullanan Büyükakten, "Haklısınız, bizdeki 4+4+4 eğitim sistemi ve sınav uygulamaları dünyanın hiçbir yerinde yok" şeklinde konuştu.

Türkiye Vagon Sanayi AŞ'ye sahip çıkılması gerektiğini anlatan Büyükakten, "Dün TÜVASAŞ' ta TCDD Genel Müdürü, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü ve TÜDEMSAŞ Genel Müdürü bir araya gelip, Demiryolu sektöründeki gelişmeleri değerlendirmiş. TÜVASAŞ' ta işe yarar bir şey kalıp kalmadığına bakmaya gelmiş olmasınlar" diye konuştu.

Büyükakten, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kıdem tazminatı ne oldu? Parasız sağlık hizmeti ne oldu? Simite zam ne alemde? Pırlantada KDV sıfırlandı, ÖTV kalktı mı? Anayasa Komisyonu ne oldu, yeni anayasa eskidi mi? Çözülme süreci ne alemde? Doğalgaz ve elektriğe zam yolda mı? Faiz lobisi için faizler artmaya devam edecek mi? Çiftçiyi gözden çıkartmaya devam edecek misiniz? Kentsel bölüşüm nasıl gidiyor? TOKİ, hayatından memnun mu? Esnafın canına okuyacak yeni AVM' ler geliyor mu? 'Dershaneleri kapatacağız' diye feryat ederken, belediyelerin bilgi evleri açmasının nedenini anlatır mısınız? Elçiler bir bir geri gönderiliyor. Komşularla sıfır sorun, sıfır diyalog şekline mi dönüştü ya da 'komşu da yok, sorun da yok' mu diyorsunuz?

Dershaneleri kapatıyorsunuz, olmuşken okulları da kapatın da milli eğitimi yönetmeyi becermiş olursunuz. Sayın Zeki Toçoğlu 'En çaresiz muhalefet Sakarya'da' diyor. Soruyoruz o zaman bu telaş niye? Bu sorunların cevapları Sakaryalılara verilinceye kadar sormaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA