Bdp Belediye Başkan Aday Adaylığı Seçiminde Baskı İddiası

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Belediye Başkan aday adaylığı için yarışan Dr. Mehmet Demir, partisinin kendisine baskı yaparak adaylık dosyasının iade edildiğini ileri sürdü.

Bdp Belediye Başkan Aday Adaylığı Seçiminde Baskı İddiası

BDP Batman Belediye Başkan aday adayı olan Dr. Mehmet Demir, ön değerlendirmede aday adayları arasında en yüksek oyu olmasına rağmen partinin kendisine bir gerekçe göstermeden aday adaylığından çıkarttığını dile getirdi. BDP'li yetkililerin aday adaylığından çekilmesi için kendisine baskı yaptığını ileri süren Demir, hiçbir gerekçe gösterilmeden aday adaylığından çıkarıldığını söyledi.

BDP Batman İl Başkanlığı tarafından yapılan delege seçiminde Mehmet Demir’i destekleyen delegelerin oy kullanmayacaklarını açıklaması üzerine, BDP İl Başkanlığı'na gelen Demir, bir basın açıklaması yaptı. Demir, 21 Kasım günü Batman’da eğilim yoklaması yapıldığını ve yapılan yoklamada yüzde 75 dereceyle en yüksek oyu aldığını belirterek, bu tarihten sonra kendisine karşı kara bir kampanya başlatıldığını söyledi.

Demir, "Parti başvuru dosyamı iade etmek istedi. Dosyamı çekmedim. Nihayetinde seçimlere giremedim. Gözümüzün bebeği kadar korumaya çalıştığımız partimizin zarar görmemesi adına ve şu ana kadar delege seçimine katılmayıp boykot eden arkadaşlarım, boykotu bırakıp gönüllerinden geçen aday adayına destek vermeleri konusunda kendilerini serbest bırakıyoruz. BDP’nin hukuku istediğinde ve Batman halkının verdiği desteğe dayanarak, şu anda sürdürülmek istenen bu sisteme karşı mücadele edip haklarımızı arayacağımızı belirtmek istiyorum. İnanıyoruz ki Batman yapılan haksızlığı görmüştür” dedi.

Demir, müracaat dosyasını çekmemesine rağmen delegelerin kullandığı oy pusulalarında isminin çıkartıldığını söyledi.

Kaynak: İHA