Aydın, Ab Projesi Ortaklarıyla İspanya’da Buluştu

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, “The City is My Learning Space; Şehir Benim Öğrenme Mekanım” adlı Grundtvig projesi ortaklarıyla İspanya’da bir araya geldi.

Aydın, Ab Projesi Ortaklarıyla İspanya’da Buluştu

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’ndan hibe almaya hak kazanan “The City is My Learning Space; Şehir Benim Öğrenme Mekanım” adlı Grundtvig projesi kapsamında İspanya’ya giden Aydın heyeti, projenin tüm ortakları Valensiya kentinde çalışma ziyaretinde buluştu.

İspanya’da düzenlenen birinci hareketlilikte, proje ortakları birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Valencia ve Mislata şehrini kapsayan çalışma ziyaretinde gerçekleştirilen koordinasyon toplantılarında ortakların kendi kurumlarını tanıtımlarıyla başlayan, proje kapsamında yapılacak çalışmalar görüşüldü.

“The City is My Learning Space projesinin ilk hareketliliğinde, toplantıların yanı sıra proje ortağı İspanya Culturama’nın organizasyonuyla Mislata ve Valencia’daki şehirdeki öğrenme mekanlarıyla ilgili örnek mekanlar da ziyaret edildi. Mislata Kütüphanesinin, Üniversitenin, Bilim Müzesinin, sokakların ve duvarların öğrenme açısından nasıl değerlendirildiğine ilişkin örnekler incelendi.

THE CİTY İS MY LEARNİNG SPACE PROJESİ
The City is My Learning Space projesi, bir şehirde öğrenme ortamı olarak kullanılabilecek müzeler, kültür merkezleri, açık mekanlar, tarihi yerler, resmi binalar, kütüphaneler gibi okul dışı mekanlardaki öğrenme araç ve gereçleri ile eğitim öğretim yöntemlerini araştırma, iyi uygulama örneklerini görmeye dayanan bir yetişkin eğitimi çalışmasını kapsıyor.
Kaynak: İHA