Vali savaş, Turgutlu'da Okul Açtı

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Turgutlu ilçesinde Özel Zirve Gündüzalp Ortaokulu'nu açtı.


Vali Savaş, bir dizi ziyaret ve açılış töreni için gittiği Turgutlu ilçesinde ilk olarak Ergenekon Mahallesinde 9 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen 4 katlı Özel Zirve Gündüzalp Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Savaş, eğitimin insanın tüm varlıkların içinde en üstün konuma getirmek içim ön şart niteliğinde bir hizmet olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Son yıllardır uzun süredir kamu kaynakları içinde en fazla ödeneğin ayrıldığı sektör eğitimdir. Eğitime devletimizin katkıları olduğu gibi hayırseverlerimizin de katkıları var. LGS'ye girecek olan Manisa'daki 8.sınıf öğrencilerimize başarılar diliyorum, sınav hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır."

Törende Vali Savaş tarafından okulun yapımına katkıda bulunan Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan ile işadamları Süleyman Aktop ve Ali Pınar'a teşekkür plaketi verdi.

Açılış sonrası okulu gezerek öğrencilerle bir süre sohbet eden Savaş, daha sonra bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi'ni ziyaret etti.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yurduseven ve hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu ve öğretim görevlileri ile bir araya gelen Vali Savaş, okulu gezerek, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.

Kaynak: AA