Stso Kasım Ayı Toplantısı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı toplantısı Baykan ilçesinde yapıldı.

Stso Kasım Ayı Toplantısı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO)başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ahmet Aydın, Siirt’i kalkındırıp geliştirmek için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, “Çözüm süreciyle birlikte bölgede huzur ortamının sağlanması ilimizde eğitim, ulaşım ve istihdamda çabaları artırdı. İlimiz her geçen gün gelişiyor. Birçok iş adamımız ilimizde ve ilçelerimizde yatırım yapmaları için çaba sarf ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Siirt’te Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde 840 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu bulunduğunu belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, yaptığı konuşmada, “Siirt, son 10 yılda eğitim yatırımları açısından büyük bir atılım yaptı. Ancak, ülkemizde ilimizle ilgili bazı sıkıntılar olduğunu gözlemlemekteyiz. Şöyle ki; son günlerin en yoğun tartışma konularından biri olan kız ve erkek öğrencilerinin aynı yurtlarda kalma ve barınma sorunu hepinizin malumudur. 15 yıl süreyle kiralanacak olan binaların yurda dönüştürülmesi için Bakanlığın gazetelere verdiği ilanda Kars, Ağrı, Hakkari, Bilecik, Kırşehir, Rize, Ordu, Erzincan, Gümüşhane, Tunceli, Adıyaman ve Artvin gibi şehirler yer alırken, Çanakkale’nin Biga, Sakarya’nın Hendek, Aydın’ın Nazilli, Zonguldak’ın Ereğli ilçeleri yer alırken maalesef Siirt bu saydığım ilçeler kadar dikkate alınmamıştır. 6 bin 200 civarında öğrencinin eğitim gördüğü Siirt’te Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde 840 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu, 750 kişi kapasiteli erkek öğrenci yurdu olmak üzere toplamda 2 adet yurt bulunmaktadır. Yani 6 bin 200 öğrenciden sadece bin 590’ı devlet yurtlarında kalabilmektedir. Daha basit bir hesapla her 4 öğrenciden 3’ü dışarıda kalmaktadır” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK EĞİTİM KOMPLEKSİ
Siirt’te eğitim alanında çok önemli bir yatırımı hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Limak Holdingi yönetim Kurulu Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı Nihat Özdemir, yapılan 600 öğrenci kapasiteli eğitim kompleksinin 80 derslik ve bin kişilik konferans ve spor salonundan mevcut olduğunu söyledi.

Özdemir, yapılan bu çalışmaların Siirt’te Eğitim alanındaki sıkıntıları önemli ölçüde karşılayacağını söyledi.

Vali ve beraberindekiler toplantı sonrası ilçede bulunan işletmeleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Ticaret Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Siirt Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Nihat Özdemir’in Baykan ilçe ziyareti, esnaf ziyaretiyle sona erdi.
Kaynak: İHA