Lübnan'daki Patlamalar

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Hizbullah'ın Suriye'deki varlığını savunarak, ''Suriye'de doğru zamanda direnerek düşman bize ulaşmadan biz düşmana ulaştık. Lübnan'ı ve direnişi, büyük cihad sorumluluğu içinde korumuş olduk'' dedi.


İran'ın Beyrut Büyükelçiliği'ne yapılan saldırının üzerinden bir hafta geçmesi nedeniyle düzenlenen anma töreninde konuşan Kasım, şunları kaydetti:

''Saldırılarla tekfirciler tarafından Tahran ve direniş hedef alındı. İsrail'e karşı direniş bazen direkt bazen de İsrail'in araçlarıyla yapılmaktadır. Lübnan'ı tehlikeden korumak için Hizbullah'ın Suriye'den çıkması çağrılarını da tuhaf buluyoruz. Suriye'de, doğru zaman ve mekanda direnerek düşman bize ulaşmadan biz düşmana ulaşmış olduk. Başlarını, uzatmadan kesmiş olduk.''

İran'ın Beyrut Büyükelçisi Gazanfer Ruknabadi de saldırılardan sonra İran ile destekçilerinin geri adım atmadığına dikkati çekerek, ''İran'a karşı daha önce tehditkar üslubun başarısızlığı karşısında, nükleer müzakerelerde diyalog ile barış dili kullanıldı. Bu başarı Siyonistleri rahatsız etti'' ifadesini kullandı.

Beyrut'ta 19 Kasım'da İran Büyükelçiliği'ne düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan Kamil Mansur Ahmed isimli kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 26'ya yükselmiş oldu.

Kaynak: AA