Denizli'den Kısa Kısa

Mesut Uçakan Sinema Günleri'nde yönetmenin 5 filmi ücretsiz gösterilecek.


Denizli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kültür faaliyetleri kapsamında, sanata gönül verenleri sanatın her dalıyla ücretsiz buluşturmaya devam eden belediyenin düzenleyeceği Mesut Uçakan Sinema Günleri'yle birbirinden güzel filmlerin, sinemaseverlerin beğenisine sunulacağı belirtildi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda 29-30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Mesut Uçakan Sinema Günleri'nde yönetmenin 5 filminin ücretsiz seyirciyle buluşacağı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Sinema Günleri 29 Kasım Cuma günü saat 19.00'da İskilipli Atıf Hoca filmi ile başlayacak. 30 Kasım Cumartesi günü Yalnız Değilsiniz filmi saat 14.00'de, Sonsuza Yürümek filmi saat 19.30'da izlenime sunulacak. Sinema günlerinin son günü ise 2 film yer alıyor. 1 Aralık Pazar günü saat 14.00'te Reis Bey filmi var. Son film olan Sevdaların Ölümü de saat 19.30'da sinemaseverlerle buluşacak. Sinema günleri kapsamındaki tüm filmler ücretsiz olarak izlenebilecek."

- Belediye personeline eğitim

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen Proje Döngü Yönetim Eğitimleri'ne katılan 23 belediye personeline başarı sertifikası verdi.

Zolan, başkanlık makamında gerçekleştirilen sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Denizli Belediyesi'nin en büyük gücünün, nitelikli ve kendini yetiştiren personeli olduğunu belirtti.

Personelin motivasyonunu artırmak ve iş yaşamını kolaylaştırıp verimliliği yükseltmek için tüm personele yıl içinde hizmet içi eğitimler verildiğini ifade eden Zolan, "Yıl içinde farklı kurumlardan da destek alarak çeşitli eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bu eğitim de onlardan biri. 23 personelimizin eğitimleri başarı ile tamamlamış olması bize mutluluk verdi. Kurumsal yapıya ulaşmak için biz elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için gayret gösteriyoruz. Yaptığımız işler yüz güldürüyor. Bu işlerin ortaya çıkması için eğitimin gerekliliğini biliyoruz" dedi.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata da GEKA'nın birçok konuda destek sağladığını, çeşitli konularda eğitimler verdiklerini dile getirerek, "Bu eğitimlerden ve diğer desteklerden en çok Denizli Belediyesi yararlanıyor. Bu, Denizli Belediyesi'nin kapasitesini ve konuya verdiği değeri gösteriyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Proje Döngü Yönetimi Eğitimine katılan 18 belediye personeli ile Proje Döngü Yönetimi Eğitici Eğitimine katılan 5 personele başarı sertifikaları verildi.

- Farklı kişilerle iletişim kurma semineri

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Denizli Eğitim Fırsatlarının ve Niteliğinin Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında eğitim yöneticileri ve öğretmenlere "Farklı Kişiliklerle İletişim Kurmak" konulu seminer düzenlendi.

Yönetim Uzmanı ve Eğitimci Yazar Prof. Dr. Aytaç Açıkalın tarafından verilen seminer, Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile öğretmen ve yönetici eğitimleri çerçevesinde düzenlenen seminerde Açıkalın, eğitimde farklı kişilerle iletişim kurmanın yollarını anlattı.

Seminere Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Müdür Yardımcısı Reşat Erdoğan, Şube Müdürü Ramazan Tandır, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Ali Rıza Erdem ve rehber öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Akgül, seminer sonunda eğitime katkılarından dolayı Prof. Dr. Açıkalın'a teşekkür ederek plaket takdim etti.

- Akgül, "fark yaratan öğretmeni" makamında kabul etti

Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde Ankara'da düzenlenen programlara Denizli adına katılan öğretmen Bünyamin İnci'yi makamında kabul etti.

Mesleki çalışmalarıyla farkındalık yaratma, çevresi ile iyi iletişim geliştirerek toplumda kabul görme gibi kriterlere göre bakanlığa yapılan başvuru sonrasında yapılan seçimle "Öğretmenlik Mesleğinde Fark Yaratan Öğretmenler" arasında Denizli'yi temsil eden Aydem Fen Lisesi öğretmeni Bünyamin İnci'yi kabul eden Akgül, İnci'nin mesleki formasyonu, çalışmaları, şahsiyeti ile Denizli'de yılın öğretmeni seçildiğini belirtti.

Akgül, "Ankara'da sayın Bakanımızın tertiplediği 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile yapılan etkinliklere katıldı.

81 ilden 81 öğretmenin katıldığı programlarda ilimizi temsil ederek, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Sayın Başbakanımızı ziyaret ettiler. Kendisine şahsım ve eğitim camiası adına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Kaynak: AA