Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Sultandağı İlçesinde eğitim alanında faaliyet gösteren Eğitim-İş Görenleri Sendikası Sultandağı Temsilciliği açıldı.


Eğitim İş Sultandağı temsilcisi Mehmet Ali Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyet değerlerine bağlı tüm eğitim çalışanlarını bir çatı altında toplamak amacıyla Sultandağına Eğitim İş Görenleri Sendika temsilciliği açmaya karar verdiklerini söyledi.

Sultandağı'nda eğitim alanında faaliyet gösteren 3 farklı sendika bulunduğunu ve yeni açtıkları Eğitim İş Görenleri sendikasının eğitim ve öğretime farklı bir bakış açısı, yeni bir soluk, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı cumhuriyet değerlerine sahip çıkan farklı bir sendikacılık anlayışı kazandırmayı amaçladıklarını belirten Güvenç, "Hiçbir siyasi parti ve yapıyla bağlantısı olmayan tamamen bağımsız eğitim gönüllülerinden oluşan yeni sendikamızın kuruluş işlemlerini dün itibarıyla tamamladık. Sendikamıza üye olmak isteyen eğitim çalışanlarını yeni sendikamıza davet ediyorum" dedi.

- "Sandıklı'da huzur toplantısı yapıldı"

Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından "Huzur Toplantısı" gerçekleştirilirdi.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Emniyet Müdürü Hakan Berber, Sandıklı Garnizon Komutanı Jandarma Üstegmen Mustafa Kemal Çelik, daire amir ve müdürleriyle mahalle muhtarları katıldı.

Kaymakam Arıcan, toplantıda yaptığı konuşmada, ilçeye kısa bir süre önce geldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Gözlemlediğim kadarıyla ilçedeki en olumsuz problem düğünlerde silah atılması. Silah atmakla düğünün ne alakası var. Ne anlamı var. Bu konuda muhtarlarımdan destek bekliyorum. Konuyla ilgili kampanya düzenleyebilirsiniz. 'Silaha veda' gibi kampanyalar düzenlenebilir. Biz cezalandırıcı olmak istemiyoruz. Toplumun huzuru olsun istiyoruz. Bunun yanında trafik problemimiz var. Kaldırım işgalleri var ama Afyonkarahisar ili ve çevremizdeki illere oranla daha huzurlu bir ilçe olduğumuzu düşünüyorum."

İlçe Emniyet Müdürü Berber de asayişi bozan bir olayın görüldüğünde kendilerine ihbar edilmesini istedi.

"Sandıklı'nın huzuru için göz olalım. Bir olay gördüğümüzde hemen 155'i arayalım" diyen Berber, şöyle konuştu:

"Telefonla arayıp emniyetten olduğunu söyleyip para dolandırıcılarına karşı uyanık olalım. Çevremizdeki vatandaşları bu konularda uyaralım. Anneler, babalar 16-17 yaşlarındaki çocuklara motosiklet ve otomobil kullanmalarına izin veriyorlar. Bu konularda daha bilinçli olmalıyız. Perşembe ve cuma günleri ilçemizin 6 okulunda Seviye Belirleme Sınavı yapılacak. Emniyet olarak biz okullarda gerekli tedbirleri alçağız ama vatandaşlarımızın da bu günlerde özelikler gürültü yapmamalarını ve dikkatli olmalarını istiyoruz."

-"MHP Sandıklı seçim çalışmaları devam ediyor"-

Sandıklı ilçesinde MHP ilçe teşkilatı aday belirlemek ve yaklaşan yerel seçimlerin çalışmalarını sürdürmek için teşkilat üyeleri bir araya geldi.

MHP Sandıklı İlçe Başkanlığı tarafından Sandıklı Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda, aday belirleme çalışmaları çerçevesinde aday adaylarıyla istişarelerde bulunuldu.

Toplantıya, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Sandıklı İlçe Başkanı Halil Özdemir, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Sandıklı İl Delegeleri, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ve MHP'li Belde Belediye Başkanları katıldı.

MHP Sandıklı İlçe Başkanı Halil Özdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, partilerine müracaat eden aday adaylarıyla istişare ve değerlendirme yapmak, birliktelik sağlamak için toplandıklarını söyledi.

Aday belirleme sürecinin devam ettiğini bildiren Özdemir, her kesimin benimseyeceği bir aday belirleyerek birlik ve beraberlik içersinde seçimlere gideceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından toplantıda aday adaylarıyla görüşmeler gerçekleştirildi.

Kaynak: AA