Kültür Okulları Bahçeşehir Sohbetleri’nde
Başakşehir Belediyesi “Bahçeşehir Sohbetleri"nin sekizincisinde Bahçeşehir'in kuruluşundan beri Bahçeşehir halkına hizmet veren Kültür Okullarının Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı, Dr. Bahar Akıngüç Günver’i konuk etti.
Bahçeşehir’deki komşuluk, dayanışma ve semt olgusunu geliştirmek için düzenlediği projelerden biri olan ve her ay birbirinden değerli konukları ağırlayan ve 12 ay sürecek olan sohbetlerin bu ayki konuğu Kültür Okullarının Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı, Dr. Bahar Akıngüç Günver oldu.
Programa Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel ve Bahçeşehirliler katıldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel’in açılış konuşması ve Bahçeşehir’in kuruluşundan itibaren fotoğraflarla anlatıldığı bir slayt gösterisinin ardından sohbete geçildi. Her ay olduğu gibi bu ayki sohbetin moderatörlüğünü eğlenceli ve samimi üslubu ile Bahçeşehir Üniversitesi Akademisyenlerinden Doç. Dr. Mehmet Çelik yaptı.
‘EĞİTİM AŞKI AİLEDEN GELİYOR’
Bir kadın olarak, lider olmanın ve eğitim kurumlarının başında olmanın gurur verdiğini söyleyen Bahar Akıngüç Ünver, Özel dershaneciliğin ve uzaktan eğitimin öncülerinden olan dedesi Halil Akıngüç ve özel okulculuğun babası olarak kabul edilen Fahamettin Akıngüç’ün kızı olarak eğitim aşkının aileden geldiğini belirtti.
Kültür Okullarının kuruluş geçmişi ile ilgili bilgiler veren Akıngüç, “Öncelikli değerlerimiz neler ve hangi kısmını topluma aktaracağız diye düşündük, bir danışmanla birlikte bir aile anayasası, Akıngüç Anayasası yaptık. Bir eğitim kurumuysak sadece eğitim değil, sanat ve kültür merkezi de olmasını istedik” dedi.
‘KÜLTÜR OKULLARI BAHÇEŞEHİR’DE’
1992’de Bahçeşehir’de bir villa satın almakla başlayan Bahçeşehir macerasını da anlatan Bahar Akıngüç Ünver, “1992 yılında bir villa ile başlayan hikâyede bugün Bahçeşehir’de 88 dönümlük Kültür 2000 okullarının olduğu bir arazi var. Kültür2000 Koleji bütün olarak ele alındığında IBO (The International Baccalaureate Organisation) tarafından onaylanan ilkokulu ve ortaokulunda MYP (Middle Years Programme), lisesimizde DP (Diploma Programme) programları uygulanmaktadır. IBO (The International Baccalaureate Organisation) bugün dünyada pedagojik olarak uygulanan en güzel programlardan biri. Ciddi bir öğretmen eğitimi var. Sürdürülebilirlikle ilgili en önemli adım bir aile vakfı kurmaktı onu da kurduk. Üç yıllık bir çalışmanın ardından vakıf üniversitesini kurduk” dedi.
‘KADINLARI BİLİNÇLENDİRMEK BİZİM GÖREVİMİZ’
İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından kurulan "Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” KADMER altında yapılan sosyal çalışmalardan da bahseden Bahar Akıngüç, “Bahçelievler Belediyesi ile uygulama yaptık. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük 150 kadına çok önemli temel yaşam becerileri ile ilgili bir eğitim verdik. Çocuk bakımı, evlilik, iletişim, kadın hakları ile ilgili bir eğitim program uyguladık. Kızlar başkadır diye İngilizce bir kitap bastırdık. Y kuşağı ile ilgili bir araştırma yaptık. Kadının toplumsal cinsiyetteki rolünü ve kadının önündeki engelleri ortadan kaldırıp bilinçlendirmek bizim görevimiz” diye konuştu.
“KADINA ŞİDDET EĞİTİMLE ÖNLENİR”
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da, “Bahçeşehir’in eski hikâyelerini buradaki sohbetlerden derlediğimiz konuları 12 ayın sonunda bir kitap haline getirip gelecek nesillere bir anı bırakacağız. Bugün Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. Ülke olarak dünyada başımızın öne eğik olduğu bir gün. Sizler gibi eğitime önem vererek bu mahcubiyetten kurtulacağımızı düşünüyorum. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Programın sonunda, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bahar Akıngüç Günver’e gecenin anısına bir plaket takdim etti.