Ansiad 17. Olağan Toplantısı

Myclimate Türkiye ve Erih Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gündüz "2035 yılında Çin, dünyadaki sera gazı salınımının dörtte birinden sorumlu ülke olacak" dedi.


Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği iklim değişikliği ve iş dünyasına etkileri konulu 17. Olağan Toplantısı'nda konuşan Gündüz, sera gazlarının salınımının dünyadaki İklim değişikliğine sebep olan en önemli unsur olduğunu ifade ederek, sera gazlarının yüzde 82'sinin karbondioksitten, yüzde 17'sinin metan gazından, geriye kalanının da 4-5 farklı gazların toplamından oluştuğunu belirtti.

Gündüz, 2012 yılının dünyada en fazla sıcaklık artışını yaşandığı yıl olduğunu belirterek, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'ne üye ülkelerin sıcaklık artışının yüzde 60'ından sorumlu olduğunu savundu.

Sera gazı salınıma artmasında atıklar, orman yangınları, tarımda gübreleme, ulaştırma, sanayi, enerji gibi sektörlerin sebep olduğunu aktaran Gündüz, "Çin, 2035 yılında dünyadaki sera gazı salınımının dörtte birinden sorumlu ülke olacak" diye konuştu.

Gündüz, enerji verimliliği politikalarının uygulanmaya geçirilmesi, verimsiz kömür santrallerini kapatılması, petrol gaz üretiminden oluşan metan gazının azaltılması ve fosil yakıt kullanımındaki teşviklerin azaltılmasıyla sera gazı salınımlarda azalmalar olacağını kaydetti.

Kaynak: AA