Eskişehir'de Makedonya Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu Açıldı

Makedonya Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu, Eskişehir Ticaret Odası’nda (ETO) hizmete açıldı.

Eskişehir'de Makedonya Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu Açıldı

Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik Bölgesi Fahri Konsolosluğu’nun açılış töreninde konuşan Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovski, hizmete sunulan fahri konsolosluk ile Makedonya ve Eskişehir arasındaki bağların güçlendirildiğini belirtti.

Makedonya Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu’nun ETO’da açılmasının önemine değinen Taskovski, daha önce düzenlenen organizasyonların, güçlü işbirlikleri ve samimiyetin fahri konsolosluğun açılmasındaki en büyük etken olduğunu ifade etti.

Törende konuşan ETO Başkan Harun Karacan ise, “Göreve başladığımızdan bu yana üyelerimiz başta olmak üzere Eskişehir’e fayda sağlayacak her çalışmayı büyük bir titizlikle gerçekleştirme gayretinde olduk. Makedonya Cumhuriyeti’nin Türkiye Misyon Temsilciliği de en yakın paydaşlarımızdan biri oldu. Bugün Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya’da yaşayan binlerce Makedon göçmeni ve Makedonyalı kardeşimiz ile Makedonya’da yaşayan yüz binlerce Türk asıllı kardeşimiz arasındaki köprüyü resmen inşa etmiş oluyoruz. Eskişehirli iş insanlarımız, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz için, Makedonya Cumhuriyeti’ne dair her türlü çalışmanın takip edileceği resmi bir makamı, Eskişehir’e kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovski Fahri Konsolosluk Belgesi’ni Başkan Harun Karacan’a takdim etti.

Törene, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve davetliler katıldı.

Kaynak: İHA