Büyükşehirden 2 Milyon Çiçek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kış dönemi mevsimlik bitki fidesi üretimini tamamladı.

Büyükşehirden 2 Milyon Çiçek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri Hurma Fidan Üretim Merkezi’nde çiçek fide üretimini gerçekleştiriyor. Kış dönemi hazırlıklarını sürdüren ekipler, tohum ekim makinesiyle 2 milyon mevsimlik bitki fidesi üretimi yaptı. Üretilen tohumlar olgunlaşmasından sonra seralara alınarak, ekime hazır hale getirildi.

Mevsimler fidelerden 1 milyonu Hercai Menekşe’nin iri ve mini boyundan oluşurken, kalan 1 milyon bitki fidesi ise süs lahanası, calendula, allyssum, bellis, bodur ve boylu aslanağazı gibi mevsimlik şartlara en uygun bitkilerden oluştuğu belirtildi.Park ve Bahçeler Müdürlüğünün, kendi ürettiği 2 milyon bitki fidesi ile Antalya sokaklarını renklendireceği kaydedildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi çiçeğini ürettiğini belirterek, “Fidan Üretim Merkezi’nde kendi bitkilerimizi yetiştiriyoruz. Her mevsime yönelik fidan üretimi gerçekleştiriliyor. Böylelikte tasarruf sağlayarak kaynaklarımızı diğer yatırımlarımızda kullanıyoruz. Peyzaj çalışmalarımız vatandaşlarımız tarafından çok beğeniliyor. Antalya rengarenk çiçek açacak” dedi.

Kaynak: İHA