Başkan Türk Açıklaması

Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin giderek arttığını belirterek, hükümetin acilen gerekli önlemleri almasını, kadına yönelik şiddetin yasal ve hukuki sonuçlarının daha da ağırlaştırılmasını istedi.

Başkan Türk Açıklaması

Kadına Karşı Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Türk, Türkiye’de kadınlara yönelik şiddetin ulaştığı boyutlara dikkat çekti. Bu alanda yasal düzenlemelerde yaşanan eksikliklerin giderilmesi gerektiğinin altını çizen Türk, “Kadın her alanda özgürleşmedikçe ve erkek, kadın ile eşit olduğunu, daha da önemlisi kadın erkek ile eşit olduğunu kavramadıkça, şiddete çözüm bulmak pek de kolay olmayacaktır” dedi.

Kadınların, gerek sosyal gerekse iş yaşamında türlü zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden Türk, kadınların emeğinin, erkek egemen toplumlar tarafından sömürüldüğünü, iş ve aile yaşamında hak ettikleri yeri almakta büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Türkiye’de hemen her gün kadın cinayetleri veya kadınlara yönelik tacizlerin haber bültenlerinde yer aldığını dile getiren Türk, “Bu duruma ‘dur’ demek için gereken tedbirler hükümet tarafından acilen alınmalıdır. Zorla evlendirme, psikolojik, cinsel ve fiziksel şiddet, zorla kürtaj, namus gerekçesiyle işlenen suçlara ve feodal baskılara karşı toplumsal bilinçlendirme için eğitim programları yenilenmelidir. Ayrıca kadına yönelik şiddetin yasal ve hukuki sonuçları daha da ağırlaştırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kimi olumsuzluklara rağmen kadınların her geçen gün daha da bilinçlenmelerinin ve hakları konusunda seslerini daha fazla yükseltmelerinin umut verici olduğunu vurgulayan Türk, Akdeniz Belediyesi bünyesinde hizmet veren İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezi’nin, kadınların her türlü sorununa yönelik çözümler geliştirdiğini ve bu alandaki çabalarının süreceğini de aktardı.

Öte yandan, Akdeniz Belediyesi’nin kadın çalışanları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde olduğu gibi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde de 1 gün izin yapıyor.
Kaynak: İHA