Başkale’de Okul Başkanlığı Seçimi

Van’ın Başkale ilçesindeki Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’nda seçim yapılarak okul başkanı seçildi.


Öğrencilerin toplumsal yaşam becerilerini geliştirmek ve demokratik bir okul kültürü oluşturmak amacıyla Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’nda okul başkanı seçimi gerçekleştirdiler. Adaylara bir hafta propaganda süresi tanınarak kendilerini tanıtmalarına imkan sağlanırken, seçim gizli oy esaslarına göre yapıldı. Öğrencilerin sandık başına giderek oy kullandığı seçimler heyecanlı bir ortamda geçti.

Okul Müdürü Adile Güler, yapılan seçimlerin öğrencilere demokrasi sürecini en iyi anlatma yolu olduğunu belirterek, “Öğrencilerimize demokrasi sürecini en iyi anlatma yolu, onları seçimlere katmak olduğuna inanıyorum. Okul meclisini belirlerken normal demokrasi sürecini uyguladık. Okulumuzun her sınıfında demokratik yollarla adilane bir şekilde tüm sınıfın oylamaya katılımını sağlayarak sınıf temsilcilerini seçtik. Sınıf temsilcileriyle toplantı yaparak 6 adayımızı belirledik ve onlara belirli bir süre tanıyarak kendilerini okul öğrencilerine tanıtmalarını ve projelerini sunmalarını istedik. Adaylarımız Sinan Kurt, Fırat Yağızer, Mücahit Karaman, Ezgi Karakaş, Yasin Ertuş ve Avşin Gezer seçim öncesi birbirleriyle kıyasıya bir yarışın içine girerek oy toplamaya çalıştılar. Demokratik bir seçimin nasıl olacağını gösterdiler” dedi.

Adayların kendilerini tanıtmak için yaptıkları kısa konuşmalardan sonra başlayan seçimde, 363 öğrenci seçmen oy kullandı. Buna göre Fırat Yağızer 130, Yasin Ertuş 106, Mücahit Karaman 43, Ezgi Karakaş 41, Sinan Kurt 29 ve Avşin Gezer de 14 oy aldı. Seçim komisyonu, öğrencilerin oy kullanmaları ve takibinde oy pusulalarının sayılmasının ardından 8/B sınıfından Fırat Yağızer okul başkanı olarak seçildi.
Kaynak: İHA