Ak Parti Aday Adaylarını Tanıttı

AK Parti Konya İl Teşkilatı, büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adaylarını düzenlenen törenle kamuoyuna tanıttı.


AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, önümüzdeki yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi hayati önemi olduğunu söyledi.

Yerel seçimlerin genel seçimleri etkileyeceğini belirten Sorgun, "Yeni yasayla Konya'da 584 köyümüz, 168 beldemiz ve 31 ilçemiz, büyükşehir sınırları içine giriyor. Bu anlamda önümüzdeki yerel seçimler büyük anlam ifade ediyor" dedi.

Sorgun, aday adaylarının hizmet yarışı içinde olduklarını dile getirerek, "Hiçbir arkadaşımız bu zamana kadar adaylık süreciyle ilgili bizi rahatsız etmedi. Aday adaylarımızla iftihar ediyorum. Her bir arkada ayrı bir değeri var. Ama sadece bir arkadaşımız aday olacak. Bu arkadaşlarımızın göreve en layık olanını seçmeye gayret göstereceğiz" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da tüm aday adaylarının birlik ve bütünlük içinde olduğunu aktardı.

Seçim öncesi aday belirleme parti içi temayül yoklamaları ve anketler gibi kriterlerle adayların belirlendiğini anlatan Baloğlu, belirlenecek adayların arkasında diğer aday adaylarının da gayret gösterip çalışacağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise yeni büyükşehir belediye yasasıyla Konya'da 200 belediye başkanı yerine, 32 belediye başkanının seçileceğini anımsattı.

Konuşmaların ardından, büyükşehir ve 31 ilçenin 201 belediye başkan aday adayı basına tanıtıldı.

Kaynak: AA